27637 - Interpellatie-Ross-Van Dorp inzake de tekorten in het onderwijs
Dit is een beperkte versie
U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.
Deze interpellatie werd gehouden op 15 maart 2001 en werd aangevraagd door Tweede Kamerlid Clémence Ross-van Dorp1 van de CDA op 13 maart 2001. De interpellatie richtte zich tot minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Loek Hermans2.
De interpellatie werd gehouden naar aanleiding van stakingen in het onderwijs. Duizenden mensen in het onderwijs hadden gestaakt wegens "gedateerde leermiddelen, onveilige schoolgebouwen, verouderde computers, vieze toiletten en een veel te hoge werkdruk." Daarnaast verergerde het lerarentekort en daardoor ook de werkdruk voor het onderwijspersoneel.
Na de aanvraag van deze interpellatie werd er één motie ingediend door de Kamer. Deze is verworpen.
Interpellatie-Ross-Van Dorp inzake de tekorten in het onderwijs
Bij dit dossier werd in de Tweede Kamer een motie ingediend.2 |
15 maart 2001, motie, nr. 1
KST51901 Motie inzake verzoek aan regering voor 1 miljard aan extra onderwijsmiddelen in 2001 - Interpellatie inzake de tekorten in het onderwijs publicatie: 21 maart 2001 |
Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.
De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.
Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.
- 1.In Delft geboren CDA-politica, die op jonge leeftijd Tweede Kamerlid werd en daar onder meer het woord voerde over medisch-ethische zaken. Opgeleid als doktersassistente en lerares. Als vertrouweling van fractievoorzitter Balkenende werd zij in 2002 staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Behalve met thema's als jeugdbeleid, de thuiszorg en het ouderenbeleid, hield zij zich bezig met het sportbeleid. Leunde aanvankelijk sterk op haar ambtenaren en kreeg de nodige kritiek vanwege de problemen met wachtlijsten, maar wist later dat beeld om te buigen. Haar voornaamste wetgevende prestaties waren de Wet jeugdzorg en de Wet maatschappelijke ondersteuning.
- 2.VVD-politicus en bestuurder, die al heel jong besloot dat hij de politiek zou ingaan. Werd actief in de JOVD, lid van de Nijmeegse gemeenteraad en, 26 jaar jong, Tweede Kamerlid. Was woordvoerder binnenlands bestuur, politie en media. Leidde de parlementaire enquête paspoortproject. Verloor de strijd om het fractievoorzitterschap van Joris Voorhoeve. Daarna een opvallende carrière als bestuurder. Drie hoge functies, in geen bleef hij langer dan vier jaar: burgemeester van Zwolle, Commissaris van de Koningin in Friesland, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Werd daarna voorzitter MKB Nederland en fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer. Stapte op vanwege de ondergang van een zorgbedrijf waarvan hij commissaris was.