Bert-Jan Ruissen in commissies landbouw, visserij, mensenrechten en begrotingscontrole

Source: Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP) i, published on Friday, July 19 2024.

Straatsburg - SGP-Europarlementariër Bert-Jan Ruissen behoudt zijn portefeuille landbouw en visserij. Ruissen blijft lid van beide commissies. Daarnaast wordt Ruissen plaatsvervangend lid van de commissies mensenrechten en begrotingscontrole. Dat is deze week bekend geworden bij de toedeling van de commissielidmaatschappen in het Europees Parlement.

Ruissen is blij met de portefeuille die zijn fractie (ECR) hem heeft toevertrouwd. “Dit pakket geeft de ruimte om op te blijven komen voor boer en visser en tevens om een helder christelijk geluid te laten horen. Zo geeft de commissie mensenrechten ons een goed platform om op te blijven komen voor vervolgde christenen.”

Ruissen was in de vorige periode ook plaatsvervangend lid van de commissie buitenlandse zaken. Die plek ruilt hij nu in voor de commissie mensenrechten. De nieuw verkregen plek in de commissie begrotingscontrole betekent een verbreding van zijn takenpakket. Ruissen: “Ik heb hier bewust op ingezet omdat deze commissie ons de juiste ingang biedt om problemen met de bestedingen van Europese gelden aan de orde te stellen, bijvoorbeeld met de subsidiëring van Palestijnse schoolboeken die bol staan van antisemitisme.”

Voor zowel de landbouw- als visserijcommissie blijft Ruissen plaatsvervangend coördinator van zijn fractie. De SGP’er is verder benoemd tot Chief Whip van de ECR. De Chief Whip is onder andere verantwoordelijk voor coördinatie van de stemmingen binnen de fractie.

De lidmaatschappen in parlementaire delegaties worden later toegekend. Ruissen hoopt zijn positie als plaatsvervangend voorzitter van de Israël-delegatie te kunnen behouden.