Mededeling over vragen

Als een minister of staatssecretaris vragen van Kamerleden niet tijdig kan beantwoorden, wordt dit via een mededeling bekend gemaakt. Een dergelijke mededeling heeft een vaste opbouw.

Allereerst wordt genoemd welk Kamerlid, of welke Kamerleden, de vragen hebben gesteld. De politieke partij van het Kamerlid wordt tussen haakjes toegevoegd. Daarnaast wordt aangegeven aan welke minister of staatssecretaris de vragen gericht zijn en waar de vragen betrekking op hebben. De datum waarop de desbetreffende vragen zijn ingezonden staan tussen haakjes vermeld.

Daarna volgt in de volgende alinea de tekst: "Mededeling van 'naam van de minister of staatssecretaris aan wie de vragen gericht zijn' ('bijbehorende ministerie') (ontvangen 'ontvangstdatum van de mededeling')".

Vervolgens worden alle vragen één voor één herhaald, voordat de mededeling zelf te vinden is. In de mededeling wordt herhaald wie de vragen hebben gesteld en waar deze vragen betrekking op hadden. Daarbij wordt vermeld dat de vragen niet binnen de gestelde of de gebruikelijke termijn kunnen worden beantwoord. Soms wordt hier nog een verklaring voor gegeven. Tot slot wordt een inschatting gemaakt wanneer de bewindspersoon de vragen wel beantwoord streeft te hebben. Dit kan een specifieke periode zijn, maar kan ook 'zo spoedig mogelijk' zijn.