Brief de minister van LVVN over methodische voorverkenning monitoring ontwerp-NPLG - Nationale Omgevingsvisie

Deze brief is onder nr. Z toegevoegd aan dossier 34682 - Nationale Omgevingsvisie.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Nationale Omgevingsvisie; Brief de minister van LVVN over methodische voorverkenning monitoring ontwerp-NPLG
Document­datum 14-10-2024
Publicatie­datum 14-10-2024
Nummer KST1161138
Kenmerk 34682, nr. Z
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2024-2025

34 682    Nationale Omgevingsvisie

Z    BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, VISSERIJ, VOEDSELZEKERHEID

EN NATUUR

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 11 oktober 2024

Op 11 oktober heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) namens een consortium van vier kennisinstellingen (Deltares, Planbureau voor de Leefomgeving en Wageningen University Research) een rapportage over de mogelijkheden voor monitoring en evaluatie (M&E) van de doelen zoals die gedefinieerd waren in het ontwerp Nationaal Programma Landelijk Gebied (ontwerp-NPLG) gepubliceerd. Het betreft een methodische verkenning die was bedoeld als een tussenstap ter ondersteuning van verdere uitwerking van de structurele monitoring en evaluatie van het ontwerp-NPLG.

Zoals is gecommuniceerd in het regeerprogramma heeft het kabinet besloten te stoppen met het NPLG. De rapportage, die is bijgevoegd als bijlage, biedt aanknopingspunten voor de doorontwikkeling van de monitoring en evaluatie van een gebiedsspecifieke en uitvoeringsgerichte aanpak van het landelijk gebied. Ik neem deze inzichten mee bij de verdere uitwerking van het regeerprogramma.

Femke Marije Wiersma

Minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur

1


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.