Brief commissie aan bewindspersoon: Verzoek terugkoppeling afspraken met CTIVD over werkbelasting en huisvesting - Tijdelijke regels inzake specifieke wettelijke voorzieningen voor het uitvoeren van onderzoeken door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst naar landen met een offensief cyberprogramma tegen Nederland of Nederlandse belangen alsmede voorzieningen inzake de mogelijkheid tot vaststelling van een nieuwe eindtermijn voor gebruik door de diensten van in het kader van hun taakuitvoering met bijzondere bevoegdheden verworven bulkdatasets en de invoering van een bindende toets ex ante van verleende toestemmingen voor de real time interceptie van verkeers-en locatiegegevens (Tijdelijke wet onderzoeken AIVD en MIVD naar landen met een offensief cyberprogramma, bulkdatasets en overige specifieke voorzieningen)

Deze brief is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 36263 - Tijdelijke wet onderzoeken AIVD en MIVD naar landen met een offensief cyberprogramma, bulkdatasets en overige specifieke voorzieningen i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek terugkoppeling afspraken met CTIVD over werkbelasting en huisvesting
Document­datum 06-07-2024
Publicatie­datum 06-07-2024
Kenmerk 36263, nr. ?
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

I

Tweede Kamer

DER STATEN-GENERAAL

Commissie BiZa

Aan de minister-president, minister van Algemene Zaken

Aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Aan de minister van Defensie

Plaats en datum:

Betreft:

Ons kenmerk:

Den Haag, 5 juli 2024

Verzoek terugkoppeling afspraken met CTIVD over werkbelasting en huisvesting 2024Z11768/2024D28422

Geachte heer Schoof, mevrouw Uitermark, heer Brekelmans,

In de procedurevergadering van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van 4 juli 2024 is gesproken over uw brief d.d. 26 juni 2024 inzake Inwerkingtreding Tijdelijke wet cyberonderzoeken (Kamerstuk 36263, nr. 43).

De commissie heeft besloten u te verzoeken om op 1 september 2024 schriftelijk aan de Kamer te rapporteren of het kabinet, de AIVD/MIVD en de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) erin zijn geslaagd afspraken te maken over het minimaliseren van de werkbelasting van de CTIVD, voortvloeiende uit de toepassing van bevoegdheden onder de condities van de Tijdelijke wet onderzoeken AIVD en MIVD naar landen met een offensief cyberprogramma, buikdatasets en overige specifieke voorzieningen, conform uw brief d.d. 26 juni 2024.

Tevens wordt u gevraagd in die brief een tussentijdse terugkoppeling te geven over de tijdelijke huisvesting van de CTIVD naar aanleiding van het onderzoek van ABDTOPConsult. De commissie hecht eraan dat in dit onderdeel van de brief eveneens specifiek ingegaan wordt op het onafhankelijk kunnen blijven werken door de toezichthouder.

Bij deze breng ik u het verzoek van de commissie over.

Hoogachtend,

de griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken,

G.C. Honsbeek

Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

  • T. 
    070-3182211

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.