EU-lijst­trekkers PvdD en CU orga­ni­seren alter­natief Vrouwen Slotdebat

Met dank overgenomen van Partij voor de Dieren (PvdD) i, gepubliceerd op vrijdag 31 mei 2024.

31 mei 2024

EU-lijsttrekkers Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) en Anja Haga (ChristenUnie) gaan op woensdag 5 juni - de dag voor de EU-verkiezingen - met elkaar in debat in een alternatief Vrouwen Slotdebat in de Balie in Amsterdam. Het Vrouwen Slotdebat vindt plaats van 19:15 tot 20:00 uur en is online te volgen via Youtube.

Vorige week maakten de vrouwelijke lijsttrekkers gezamenlijk bezwaar tegen de keuze van de NOS om geen vrouwen uit te nodigen voor het traditionele NOS-slotdebat. De NOS heeft inmiddels aan beide Anja's laten weten bij dit besluit te blijven en enkel negen mannelijke lijsttrekkers met elkaar in debat te laten gaan.

Anja Hazekamp: "Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in de Europese politiek en blijven nu helaas ook volledig buiten beeld bij het NOS-debat. Op dit moment is minder dan 4 op de 10 Europarlementariërs vrouw. Daar moeten we geen genoegen mee nemen’.”

Met dit alternatieve vrouwenslotdebat kunnen kiezers die graag stemmen op een vrouw zich verdiepen in de ideeën van deze twee vrouwelijke lijsttrekkers. Anja Haga: "Op deze manier kunnen mensen toch nog de mening van vrouwelijke lijsttrekkers en zittende Europarlementariërs horen over Europese thema’s. Ik kijk uit naar een positieve avond met een mooi debat op de inhoud."

In het vrouwenslotdebat debatteren Hazekamp en Haga over belangrijke verkiezingsthema's als milieu, klimaat, Europese waarden en vrede & veiligheid.

Wie het Vrouwen Slotdebat live wil bijwonen in de Balie kan zich aanmelden via de website van de Partij voor de Dieren.