36160, nr. 10 - Amendement Bisschop over het schrappen van de mogelijkheid referenda te houden over onderdelen van wetgeving - Initiatiefvoorstel Opneming in de Grondwet van bepalingen inzake het correctief referendum (derde poging, eerste lezing)

Dit amendement op het wetsvoorstel Initiatiefvoorstel Opneming in de Grondwet van bepalingen inzake het correctief referendum (derde poging, eerste lezing) werd op 8 februari 2023 ingediend door het Tweede Kamerlid Roelof Bisschop (SGP) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Dit amendement schrapt de mogelijkheid om ook onderdelen van een wetsvoorstel te kunnen onderwerpen aan een referendum. De tweede nota van wijziging op dit punt roept fundamentele vragen op over de uitvoerbaarheid van wetgeving, bijvoorbeeld hoe de samenhang van wetgeving bewaard blijft. Ondergetekende is van mening dat het, zeker bij een grondwetswijzing, niet wenselijk is om, pas tijdens de plenaire behandeling, zonder toelichting en doordenking een wezenlijk element toe te voegen dat bovendien niet door de Afdeling advisering van de Raad van State is beoordeeld.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 8 februari 2023, amendement, nr. 10     KST3616010
Amendement Bisschop over het schrappen van de mogelijkheid referenda te houden over onderdelen van wetgeving
 

2.

Dossier