35532, nr. 7 - Amendement Bisschop over het schrappen van de beurtelingse verkiezing - Verandering in de Grondwet van de bepalingen inzake de verkiezing, de inrichting en samenstelling van de Eerste Kamer (eerste lezing)

Dit amendement op het wetsvoorstel Verandering in de Grondwet van de bepalingen inzake de verkiezing, de inrichting en samenstelling van de Eerste Kamer (eerste lezing) werd op 1 december 2020 ingediend door het Tweede Kamerlid Roelof Bisschop (SGP) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Ondergetekende is van mening dat het niet verstandig is om gelijktijdig zowel de zittingsduur van de Eerste Kamer als de wijze van verkiezing van de Eerste Kamer te veranderen. Hij is van mening dat het vanuit de specifieke rol van de Eerste Kamer wel goed zou zijn de zittingsduur van deze kamer te verlengen. Die verlenging kan de stabiliteit van het parlement ten goede komen. Dit amendement beperkt het wetsvoorstel tot de verlenging van de zittingsduur van de Eerste Kamer van vier naar zes jaren. Op basis van praktijkervaring kan dan bezien worden in hoeverre nog andere aanpassingen nodig blijken.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 1 december 2020, amendement, nr. 7     KST355327
Amendement Bisschop over het schrappen van de beurtelingse verkiezing
 

2.

Dossier