WGK009111NL - Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB)
Besluit onafhankelijke uitoefening toezicht Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek
Pre-dossier

 

Op 22 maart 2017 is wijziging van de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen en de Geneesmiddelenwet in verband met de uitvoering van verordening 536/2014 op het gebied van klinische proeven met geneesmiddelen voor menselijk gebruik (Stb. 2017, 147) tot stand gekomen. Tijdens de behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer is een amendement van het lid Wolbert aangenomen dat strekt de onafhankelijkheid van de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO) bij de uitoefening van het toezicht op de medisch-ethische toetsingscommissies te waarborgen. Dit besluit voorziet in de uitvoering van het amendement.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Besluit, houdende regels in verband met de onafhankelijke uitoefening van het toezicht door de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (Besluit onafhankelijke uitoefening toezicht Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.