Besluit 2019/1332 - Ondertekening en voorlopige toepassing van de partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij met Gambia en van het bijbehorende protocol inzake de uitvoering van die partnerschapsovereenkomst

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 8 augustus 2019 gepubliceerd en is op 25 juni 2019 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit (EU) 2019/1332 van de Raad van 25 juni 2019 betreffende de ondertekening, namens de Unie, en de voorlopige toepassing van de partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Gambia en van het bijbehorende protocol inzake de uitvoering van die partnerschapsovereenkomst

officiële Engelstalige titel

Council Decision (EU) 2019/1332 of 25 June 2019 on the signing, on behalf of the Union, and provisional application of the Sustainable Fisheries Partnership Agreement between the European Union and the Republic of The Gambia and of the Protocol on the implementation of that Partnership Agreement
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2019/1332
Origineel voorstel COM(2019)134 NLEN
Celex-nummer i 32019D1332

3.

Key dates

Document 25-06-2019; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 08-08-2019; PB L 208 p. 1-2
Inwerkingtreding 25-06-2019; in werking datum document zie art 5
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

8.8.2019   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 208/1

 

BESLUIT (EU) 2019/1332 VAN DE RAAD

van 25 juni 2019

betreffende de ondertekening, namens de Unie, en de voorlopige toepassing van de partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Gambia en van het bijbehorende protocol inzake de uitvoering van die partnerschapsovereenkomst

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 43, in samenhang met artikel 218, lid 5,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Gezien de aanbeveling van de Commissie en het besluit van de Raad houdende machtiging tot het openen van onderhandelingen,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De Commissie heeft namens de Unie een partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij (“de partnerschapsovereenkomst”) tussen de Europese Unie en de Republiek Gambia en een protocol inzake de uitvoering van de partnerschapsovereenkomst (“het protocol”) uitonderhandeld. De partnerschapsovereenkomst en het protocol zijn op 19 oktober 2018 geparafeerd.

 

(2)

De overeenkomst die tussen de Europese Economische Gemeenschap en de regering van de Republiek Gambia was gesloten voor de visserij voor Gambia (1) is op 2 juni 1987 in werking getreden en wordt ingetrokken bij de partnerschapsovereenkomst.

 

(3)

Het protocol heeft tot doel het voor de Unie en Gambia mogelijk te maken om nauwer samen te werken bij het bevorderen van een duurzaam visserijbeleid en een verantwoorde exploitatie van de visbestanden in de Gambiaanse wateren.

 

(4)

De partnerschapsovereenkomst en het protocol moeten worden ondertekend. Om ervoor te zorgen dat de Unievaartuigen hun visserijactiviteiten spoedig kunnen aanvangen, moeten de partnerschapsovereenkomst en het protocol vanaf de ondertekening ervan voorlopig worden toegepast, in afwachting van de afronding van de voor de inwerkingtreding ervan vereiste procedures,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

Er wordt machtiging verleend tot de ondertekening namens de Unie van de partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Gambia en van het protocol inzake de uitvoering van de partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Gambia, onder voorbehoud van de sluiting van die handelingen.

De tekst van de partnerschapsovereenkomst en die van het protocol zijn aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad wordt gemachtigd de persoon (personen) aan te wijzen die bevoegd is (zijn) de partnerschapsovereenkomst en het protocol namens de Unie te ondertekenen.

Artikel 3

In afwachting van de afronding van de voor de inwerkingtreding ervan vereiste procedures, wordt de partnerschapsovereenkomst met ingang van de datum van ondertekening voorlopig toegepast overeenkomstig artikel 14 van de partnerschapsovereenkomst (2).

Artikel 4

In afwachting van de afronding van de voor de inwerkingtreding ervan vereiste procedures, wordt het protocol met ingang van de datum van ondertekening voorlopig toegepast overeenkomstig artikel 13 van het protocol (3).

Artikel 5

Dit besluit treedt in werking op de datum waarop het wordt vastgesteld.

Gedaan te Luxemburg, 25 juni 2019.

Voor de Raad

De voorzitter

  • A. 
    ANTON
 

  • (2) 
    De datum vanaf welke de partnerschapsovereenkomst voorlopig zal worden toegepast, zal door het secretariaat-generaal van de Raad worden bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie.
  • (3) 
    De datum vanaf welke het protocol voorlopig zal worden toegepast, zal door het secretariaat-generaal van de Raad worden bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie.
 


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.