Nader rapport - Wijziging van de Wet educatie en beroepsonderwijs en een aantal andere wetten in verband met diverse maatregelen gericht op het versterken van de positie van mbo-studenten (Wet versterken positie mbo-studenten)

1.

Kerngegevens

Officiële titel 35252 Nader rapport inzake wijziging van de Wet educatie en beroepsonderwijs en een aantal andere wetten in verband met diverse maatregelen gericht op het versterken van de positie van mbo-studenten (Wet versterken positie mbo-studenten)
Document­datum 11-07-2019
Publicatie­datum 11-07-2019
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Nr.

WJZ/ 9177515 (9285)

(Hoofd) Afdeling

DIRECTIE WETGEVING EN JURIDISCHE ZAKEN

Nader rapport inzake het voorstel van wet tot wijziging van de Wet educatie en beroepsonderwijs en een aantal andere wetten in verband met diverse maatregelen gericht op de het versterken van de positie van mbo-studenten (Wet versterken positie mbo-studenten)

Den Haag, 8 juli 2019

B

lijkens de mededeling van de Directeur van Uw kabinet van 25 april 2019, nr. 2019000852, machtigde Uwe Majesteit de Afdeling advisering van de Raad van State haar advies inzake het bovenvermelde voorstel van wet rechtstreeks aan mij te doen toekomen.

Dit advies, gedateerd 19 juni 2019, nr. W05.19.0109/I, bied ik U hierbij aan.

Het voorstel geeft de Afdeling advisering van de Raad van State geen aanleiding tot het maken van inhoudelijke opmerkingen. De redactionele opmerkingen zijn verwerkt, waarbij één redactionele opmerking aanleiding was de redactie van de eerste twee voorgestelde artikelen over het mbo-studentenfonds te verduidelijken (artikel I, onderdeel R, voor zover het gaat om de artikelen 8.1.5 en 8.1.5a van de Wet educatie en beroepsonderwijs en artikel II, onderdeel P, artikelen 8.1.6a en 8.1.6b van de Wet educatie en beroepsonderwijs BES). Daarnaast is van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele kleine wetstechnische verbeteringen aan te brengen.

Ik moge U verzoeken het hierbij gevoegde gewijzigde voorstel van wet en de gewijzigde memorie van toelichting aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal te zenden.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Ingrid van Engelshoven

AAN DE KONING

0


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.