Macron op winst, Europese lente breekt door

Met dank overgenomen van S.H. (Sophie) in 't Veld i, gepubliceerd op maandag 24 april 2017.

D66 feliciteert Emmanuel Macron met zijn verkiezingsresultaat. D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld: “D66 is zeer verheugd dat Macron mogelijk de nieuwe president van Frankrijk wordt. Een progressieve, pro-Europese president in het Elysée is goed nieuws voor Frankrijk én goed nieuws voor Europa.”

Europese lente

Vandaag beslisten de Fransen welke twee presidentskandidaten het op 7 mei tegen elkaar opnemen. In ’t Veld: “In Europa tekent zich een nieuwe beweging af. Macron gooit hoge ogen met zijn optimistische verhaal. In Nederland en Oostenrijk wonnen pro-Europese partijen en in Engeland groeien de pro-Europese LibDems. Een progressieve, Europese lente breekt definitief door.”

Verbinden

In het Europees Parlement werkt D66 nauw samen met de collega’s van En Marche! aan democratische vernieuwing, gebaseerd op onze gedeelde waarden. In ’t Veld: “Wat ook de uitslag op 7 mei wordt, de volgende Franse president zal regeren over een diep verdeeld land. Een beeld dat we ook in andere landen zien, in én buiten Europa. Samen hebben we de opdracht de verbinding te blijven zoeken.”