Worldlog 30 mei 2016

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 30 mei 2016.

In mijn vorige Worldlog vertelde ik al dat ik naar Australië was om lezingen te geven, deze lezingentournee heb ik inmiddels afgerond. De Australische dierenrechtenorganisatie Voiceless had mij als oprichter en partijleider van de Partij voor de Dieren uitgenodigd om lezingen te komen geven over onze rol van aanjager in het dierenrechtendebat en de politieke betekenis hiervan. Ik vond het echt een eer dat ik hiervoor gevraagd werd, van 4 tot en met 17 mei heb ik met veel plezier door heel Australië lezingen gegeven op universiteiten en advocatenkantoren. Ik wil het team van Voiceless bedanken voor de fantastische organisatie.

Lezing op de rechtenfaculteit van de Universiteit van Sydney

Zo’n 2000 mensen hebben de afgelopen weken een van mijn 10 lezingen in Australië bijgewoond. Onder de bezoekers waren veel studenten, jonge mensen met de motivatie en ambitie om op te komen voor onze planeet en al haar bewoners. Maar er waren ook enkele bijzondere gasten aanwezig, waaronder filosoof Peter Singer en filantroop en oud-bankier Philip Wollen, die een jaar geleden nog een lezing heeft gegeven bij ons in de Tweede Kamer. En ook John M. Coetzee winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur woonde een lezing bij.

De 2016 Voiceless Animal Law Lecture Series werd georganiseerd door de Australische dierenrechtenorganisatie Voiceless, om aandacht te vragen voor dierenrechten en dierenwelzijn, met het oog op de landelijke verkiezingen die op 2 juli plaats zullen vinden in Australië. We hebben tegenwoordig namelijk ook een zusterpartij in Australië, de Animal Justice Party. Behalve het geven van lezingen heb ik tijdens mijn bezoek aan Australië ook gesproken met diverse leden van de Animal Justice Party. Op dit moment zijn ze al met 1 zetel vertegenwoordigd in de senaat van de Australische staat New South Wales. Hopelijk haalt de partij binnenkort met de landelijke verkiezingen nog meer zetels!

Op de foto met een babykangaroe bij Possumwood.com.au opvang voor gewonde wilde dieren, gerund door Steve Garlick van de Animal Justice Party

Tot de volgende keer en hartelijke groet,

Marianne