Weblog van 11-11-2014

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op dinsdag 11 november 2014.

Yes! We gaan in maart 2015 in 10 provincies meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen. Daarnaast doen we ook mee voor 8 waterschappen. Deze verkiezingen vinden op dezelfde dag plaats. Ik ben trots dat we goede kandidaten gevonden hebben die het avontuur aan durven gaan om op te komen voor dieren, natuur en milieu.

Sinds de verkiezingen van 2011 is onze partij al met een Statenlid vertegenwoordigd in 7 provincies. En we gaan natuurlijk voor die 10!

Het is erg belangrijk dat we meedoen met deze verkiezingen, omdat veel besluitvorming in de provincie direct raakt aan dieren, natuur en milieu. Belangrijke regionale thema’s voor ons zijn bijvoorbeeld de plezierjacht, natuurbehoud en megastallen.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Marianne Thieme

Zo is er momenteel bijvoorbeeld een wetswijziging gaande in Nederland die ervoor zorgt dat het lot van 2 miljoen dieren die jaarlijks onder vuur liggen van hobbyjagers, volledig in handen van de provincies komt. Het faunabeleid van de provincies is tot nu toe alles behalve diervriendelijk geweest. Een sterke Partij voor de Dieren kan daar een eind aan maken!

De kandidatenlijsten en het verkiezingsprogramma ligt nog ter goedkeuring voor op ons congres op 30 november aanstaande.

Eindelijk een einde aan het knippen van biggenstaarten! :-) Een meerderheid van de Kamer heeft onze motie hierover gesteund.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Marianne Thieme

En nog meer successen deze week; onze motie voor regelgeving voor weidegang voor alle koeien in Nederland is aangenomen.

Ook onze motie voor een duurzaam onderwijs is binnen. Een ruime meerderheid van de Kamer vindt aandacht voor dieren, natuur en milieu nodig om goed te kunnen werken aan een leefbare planeet en een groene economie!

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Marianne Thieme

Afgelopen weekend had de Animal Politics Foundation (de internationale stichting van onze partij) een bijeenkomst in Belgrado (Servië) voor alle partijen voor de dieren wereldwijd om the best practices uit te wisselen om succesvol te worden als animal rights party. Meer hierover volgende week in mijn Weblog!

Groetjes Marianne