Deze Brabanders steunen Lodewijk Asscher

Met dank overgenomen van L.F. (Lodewijk) Asscher i, gepubliceerd op zaterdag 19 november 2016.

Meer dan twintig Brabanders spreken hun steun voor Lodewijk Asscher uit. Allen zijn ze actief voor de PvdA in Brabant, bijvoorbeeld als fractievoorzitter, raadslid of afdelingsbestuurder.

Cees Jaspers (Fractievoorzitter PvdA Woensdrecht):

Lodewijk brengt zijn verhaal op een rustige manier en maakt duidelijk zijn punt. Ik steun hem in zijn strijd om het lijsttrekkerschap voor de PvdA.

Joey van Aken (Raadslid PvdA Steenbergen):

Lodewijk heeft als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zich sterk gemaakt voor een verbonden samenleving waarin iedereen een kans heeft. Met Lodewijk aan het roer gaan we samen vooruit!

Bisar Cicek (Raadslid PvdA Moerdijk):

We hebben een koers nodig waar onze waarden nadrukkelijker naar voren komen. Lodewijk Asscher is de juiste man om onze partij deze koers te laten varen.

Martijn de Kort (Vicefractievoorzitter PvdA Brabant en bestuurslid netwerk Rode Ondernemers):

Oneerlijke concurrentie door arbeidsmigranten aanpakken door gelijk loon voor gelijk werk. Mensen weer de zekerheid van een vast contract geven door doorgeschoten flex aan banden te leggen. Onderwijs als ultieme verheffingsmachine. Politiek van waarde. Politiek van Lodewijk Asscher. Daarom steun ik Lodewijk als lijsttrekker van de PvdA!

Gerben Welling (Penningmeester Gewest PvdA Brabant):

Een verdeelde wereld vraagt om nieuwe leiders. Een verbonden samenleving bereik je met verbindende leiders. Lodewijk Asscher heeft laten zien dat hij goed kan verbinden.Daarom is hij de lijsttrekker die de PvdA nu nodig heeft.

Erkan Ergun (Lid PvdA Tilburg):

Het lijkt alsof we iedere dag als samenleving verder uit elkaar groeien. Daar maak ik mij zorgen over. Asscher is de moedige verbinder die Nederland weer bij elkaar kan brengen. Daarom steun ik Asscher.

Yusuf Kaplan (Afdelingsvoorzitter PvdA Bergen op Zoom):

Samen met Lodewijk ga ik ervoor zorgen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen dé norm wordt voor bedrijven om in Nederland te kunnen vestigen.

Han Verbeem (Raadslid PvdA Bergen op Zoom):

Ik steun Lodewijk Asscher, omdat Nederland een sterke PvdA nodig heeft, en Lodewijk is de lijsttrekker die de sociaaldemocratische kernwaarden van onze partij als geen ander weet te verwoorden: daadkrachtig, bevlogen en vernieuwend. Juist in deze tijd van onzekerheid en grote maatschappelijke tegenstellingen moet de PvdA strijdbaar zijn, opkomen voor de zwakkeren en duidelijk maken dat er in ons land géén plaats mag zijn voor populisme en verrechtsing. Lodewijk Asscher is de man die als lijstrekker deze boodschap aan de kiezer kan overbrengen en het vertrouwen in de partij weet te versterken. Daarom kies ik voor Lodewijk. En ik hoop velen met mij.

Sebiha Cirikka (Bestuurslid Leden JS Brabant): Ik steun Lodewijk Asscher in zijn strijd om het lijsttrekkerschap van de PvdA.

Maud Ebbers (Lid PvdA Dongen): Ik steun Lodewijk Asscher voor de volle 100%.

Adam Ahajaj (Bestuurslid JS Brabant):

Samen met Lodewijk Asscher ga ik de strijd aan tegen polarisatie en tweedeling in onze samenleving.

Kees de Ridder (Afdelingsvoorzitter PvdA Moerdijk):

Met een frisse leider aan het roer kan de PvdA Nederland weer bij elkaar brengen.

Danny Rog (Afdelingsvoorzitter PvdA Etten-Leur):

Wie kan onze partij weer onze partij maken? Rechte rug en recht vooruit. Samen met Lodewijk Asscher gaan we er voor om de PvdA weer gezicht te geven.

Sahin Ergec (Fractievoorzitter PvdA Bergen op Zoom):

Nederland snakt naar een PvdA die haar sociaaldemocratische koers vaart met idealen zoals eerlijk verdelen, een rechtvaardige maatschappij en gelijkheid. Lodewijk Asscher staat voor deze idealen zonder daar op in te willen leveren.

Korrie van Kampenhout (Secretaris PvdA Steenbergen):

Lodewijk neemt ons mee in beslissingen die belangrijk zijn voor de PvdA.

Henk van der Velde (Fractievoorzitter PvdA Breda):

Lodewijk Asscher verbindt mensen. Ons verkiezingsprogramma stelt: Alleen een verbonden samenleving is sterk genoeg om vooruit te komen. Lodewijk is daarvoor de beste aanvoerder.

Wendy de Koning-Bogers (Algemeen Bestuurslid PvdA Brabantse Delta en secretaris PvdA Woensdrecht):

Mijn persoonlijke stem voor de lijsttrekkersverkiezing PvdA geef ik aan Lodewijk Asscher. Dit vanwege het vertrouwen dat hij uitstraalt in de goede debatten die ik heb mogen beluisteren. Hij laat hierin blijken, dat hij goed luistert en toont begrip. Ik heb vertrouwen in hem, dat hij met de signalen iets doet en daardoor geloofwaardigheid toont. Lodewijk Asscher heeft deze eigenschappen en geeft de PvdA de juiste uitstraling. Als goede democraat sta ik uiteraard achter de stem van de kiezer.

Yosje Verwegen (lid JS Brabant en lid PvdA Eindhoven):

In een samenleving met toenemende polarisatie heb ik mijn geloof gevestigd in Lodewijk. Een man die ons allen samen kan brengen. The man for the job.

Jasper Ragetlie (voormalig wethouder PvdA Deurne):

Lodewijk weet waar mensen in onze samenleving tegenaan lopen en verwoordt onze sociaal-democratische oplossingen met veel uitstraling.

Jeroen Weyers (voormalig wethouder en raadslid PvdA Den Bosch):

Ik steun Lodewijk Asscher omdat hij zich inzet voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Hij luistert naar mensen die hinder ondervinden van te open grenzen in Europa en komt met oplossingen die recht doen aan werknemers. Lodewijk is verbindend in de soms heftige discussie tussen verschillende groepen in de samenleving, een eigenschap die hoort bij de leider van onze partij.

Mohammed Chahim (Fractievoorzitter PvdA Helmond):

Ik steun Lodewijk, omdat ik zie dat hij met veel passie werkt aan een rechtvaardig en sociaal Nederland, met vrijheid en kansen voor iedereen.

Nadir Baali (lid JS Brabant en lid PvdA Steenbergen):

Het is tijd om een ander de kans te geven en Lodewijk Asscher voert een sterk debat. Bovendien heeft hij de nodige ervaring als het op integratie aankomt (zeker nu) een belangrijk gegeven.

Devon de Jong (voormalig MBO student en lid Gewestbestuur PvdA Brabant):

Ik sta voor een samenleving waarin iedereen mee kan en mee mag doen. Een samenleving die elkaar beoordeeld op passie en talent. Niet op je afkomst, geloof, etniciteit, inkomen of opleidingsniveau. Dit vraagt een sterkte partij met een sterke menselijke leider, die luistert en die mensen met elkaar verbindt. Daarom steun ik Lodewijk Asscher.

Lesley Molhoop (Raadslid PvdA Steenbergen):

Met Lodewijk Asscher als lijsttrekker zullen we de verschillende groepen samenleving laten verbinden. Hij zorgt ervoor dat er geen verschillen meer zijn. Hij is de man die ons allen samen kan brengen.

Abdelaziz Danjaoui (Raadslid PvdA Bergen op Zoom):

Saamhorigheid vormt het cement van onze samenleving. Een samenleving waarin iedereen telt, waarin iedereen zichzelf mag zijn en waarin iedereen zich moet veilig voelen op straat. Met Lodewijk Asscher als lijstrekker zullen nu en in de toekomst streven naar een sterke, sociale en tolerante samenleving, waarin een plekje is voor iedereen.

Bea van Beers (wethouder PvdA Dongen):

Tijd voor verandering, óók binnen onze partij. Lodewijk Asscher zet onze idealen centraal, strijdt voor gelijkheid en gaat voor een Nederland om trots op te zijn.

Eline van Boxtel-Pullens (fractievoorzitter PvdA Dongen):

Een sterk en sociaal geluid van een vertrouwd gezicht. Lodewijk zorgt dat de partij van de arbeid zichtbaar is, ook buiten verkiezingstijd. Samen vooruit!