Ilco van der Linden: dit is waarom ik Lodewijk Asscher steun

Met dank overgenomen van L.F. (Lodewijk) Asscher i, gepubliceerd op vrijdag 18 november 2016.

Er is veel haat op straat; verharding, hufterigheid en pessimisme. Dat vind ik erg. Om het tij te keren en mensen weer in het hart te raken voor andere, eerlijke, opbouwende en toekomstgerichte politiek heeft de progressieve beweging een nieuwe leider nodig.

Iemand met kennis en ervaring. Iemand die rustig blijft, met het hart op de goede plaats. Iemand die het beste uit zijn fractie haalt, maar voor succes heel wat verder kijkt dan Den Haag.

Ik heb Lodewijk leren kennen als iemand die oprecht interesse toont in dat wat kunstenaars, activisten, onderwijzers en andere maatschappelijk betrokken mannen en vrouwen bij zouden kunnen dragen aan de verbetering van ons land. Lodewijk begrijpt dat er óók veel moois op straat is te vinden, zoals hoop en betrokkenheid. Meerdere keren hebben we samen gesproken en gewerkt aan de thema’s die zo extreem belangrijk zijn, juist ook in de komende jaren: respect, verbinding, diversiteit en het bieden van gelijke kansen, aan iedereen.

Daarom steun ik Lodewijk Asscher als lijsttrekker van de Partij van de Arbeid.

Ilco van der Linde

oud-raadslid voor de PvdA in Haarlem

(co-)founder Bevrijdingsfestivals, dance4life, MasterPeace en het Mandelahuisje

PS: Creativiteit en talent mobiliseren: dat is wat ik met mijn projecten al dertig jaar doe. Dat wil ik ook doen voor de PvdA. Lees hier mijn interview met de Volkskrant daarover.