Brief regering; Uitstel toezending kabinetsreactie op het Europees Burgerschapsrapport 2016 - Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie

Deze brief is onder nr. 2233 toegevoegd aan dossier 22112 - Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie; Brief regering; Uitstel toezending kabinetsreactie op het Europees Burgerschapsrapport 2016
Document­datum 02-11-2016
Publicatie­datum 02-11-2016
Nummer KST221122233
Kenmerk 22112, nr. 2233
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

22 112 Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie

Nr. 2233 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 1 november 2016

Tijdens het Algemeen Overleg met de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van 11 november 2015 over Europees Burgerschap (Kamerstuk 22 112, nr. 2044), heb ik uw Kamer toegezegd een kabinetsreactie op te stellen op het nog te verschijnen Europees Burgerschapsrapport van de Europese Commissie en deze aan de Tweede Kamer in mei 2016 te doen toekomen. Toen bleek dat het Europees Burgerschapsrapport niet op 9 mei 2016 (dag van Europa) zou verschijnen, heb ik uw Kamer hierover geïnformeerd met de opmerking dat het Europees Burgerschapsrapport waarschijnlijk na de zomer zou verschijnen.

Tot op heden is de publicatie van het Europees Burgerschapsrapport uitgebleven. De Commissie kan desgevraagd ook geen inzicht geven in wanneer het rapport verschijnt. Met deze brief wil ik uw Kamer informeren dat daarom de eerder gedane toezegging wederom moet worden uitgesteld. Zodra het rapport verschijnt, zal uw Kamer via de normale procedure (door middel van een BNC-fiche) geïnformeerd worden over het standpunt van het kabinet ten aanzien van het Europees Burgerschapsrapport.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.