’Bill houdt van Nederland’

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op donderdag 4 augustus 2016, 10:42.

Met EU-buitenlandcoördinator Federica Mogherini is het leuker te dansen, en dat kan ze goed, dan in het Europees parlement te debatteren”, aldus VVD-europarlementariër Hans van Baalen.

De liberaal maakte zijn dansje met de Italiaanse politica op de conventie van de Amerikaanse Democratische partij in Philadelphia, waar hij te gast was.

Daar sprak de liberaal ook één op één met Bill Clinton. Volgens Van Baalen heeft de oud-president en echtgenoot van de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton een groot charisma en inlevingsvermogen. „Hij is direct en houdt van Nederland. Hij gelooft in ons poldermodel. Zijn advies aan mij: vergeet de achterblijvers niet, die in de digitale economie niet kunnen meekomen.” Aangenaam én leerzaam dus, zo’n tripje naar de Democratische conventie.

Foto: Madeleine Albright (former Sec. of State US), Hans van Baalen MEP, President ALDE Party), Juli Minoves, President Liberal International, Federica Mogherini (High Representative of the EU for Foreign Affairs and Security Policy)