ARTIKEL, 'Tweede Kamerlid Karin Straus steekt licht op bij Bs De Triangel', Maasgouw, November 2015

Met dank overgenomen van K.C.J. (Karin) Straus i, gepubliceerd op woensdag 18 november 2015.

LINNE - Tweede Kamerlid Karin Straus (VVD) heeft vorige week een werkbezoek gebracht aan Basisschool Triangel in Linne. Als woordvoerder Onderwijs ging ze met de school in gesprek over onderwijsvernieuwing en ICT in het basisonderwijs.

Het bezoek was geïnitieerd door de PO-Raad - de sectororganisatie voor het primair onderwijs (PO) - als mooi voorbeeld van een school die digitale techniek heeft ingezet om onderwijsvernieuwing tot stand te brengen. Andere onderwerpen die op de agenda stonden, waren hoogbegaafdheid in het onderwijs en Duits als tweede taal. Straus informeerde bij het bestuur en de directie welke kansen er met betrekking tot deze thema's liggen, maar wilde ook weten wat de valkuilen en bedreigingen zijn. De PO-raad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de schoolbesturen in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Het orgaan richt zich op de domeinen bekostiging, werkgeverschap en de hoofdlijnen van het onderwijsbeleid.

Kamerlid Karin Straus fungeert als woordvoerder voor- en vroegschoolse educatie, primair onderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. "Deze school is niet alleen Euregioschool Duits, maar ook voorbeeldschool op het gebied van gebruik van ICT in het basisonderwijs. Weer zo'n mooi voorbeeld van goed én eigentijds onderwijs, gewoon hier om de hoek!", meldt Straus op haar facebookpagina.