Kamerbreed met Attje Kuiken (PvdA), Hans van Baalen (VVD) en Ton Heerts (FNV)

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op zaterdag 29 augustus 2015, 9:37.

Vanmiddag in Kamerbreed: Mensen op de vlucht voor oorlog laten zich niet weerhouden door gevaarlijke boottochten en ellenlange voettochten. Ze zoeken een veilig heenkomen, zoals verschillende Europese landen elke dag merken. En daar ontstaan de problemen, want er is geen gezamenlijk Europees asielbeleid. Landen zijn verdeeld, politieke partijen zijn verdeeld.

Zo pleit de PvdA voor afschaffing van de Dublin-akkoorden (asiel aanvragen in eerste land van aankomst), omdat niemand zich eraan houdt. De VVD noemt dat 'symptoom-bestrijding’. Een debat tussen PvdA-Tweede Kamerlid Attje Kuiken en VVD-Europarlementariër Hans van Baalen over het asiel-en immigratiebeleid van Nederland en van Europa.

De Nederlandse economie trekt na jaren van crisis weer iets aan en het kabinet kan met Prinsjesdag voor het eerst in jaren cadeautjes uitdelen in de vorm van 5 miljard euro lastenverlichting. FNV-voorzitter Ton Heerts legt in Kamerbreed zijn wensenlijstje op tafel. Ook aandacht voor de acties van ambtenaren voor meer loon.

Kamerbreed, NPO radio 1, 13.15 - 14.00 uur