Welkom op mijn website!

Met dank overgenomen van K.C.J. (Karin) Straus i, gepubliceerd op vrijdag 5 juni 2015.

Goed onderwijs is de basis voor een gelukkig en succesvol leven van onze kinderen. Onderwijsstelt mensen in staat om hun talenten te ontwikkelen en zo het beste uit zichzelf te halen. Eengoed opgeleide bevolking is ook economisch gezien belangrijk. Daarom moet er in het onderwijs meer aandacht besteed worden aan vakken als techniek en ondernemerschap. Als VVD willen wij investeren in de kwaliteit van het onderwijs en ervoor zorgen dat het onderwijs beter aansluit op de arbeidsmarkt. De lat moet omhoog en daar ga ik mij de komende jaren voor inzetten!

Samen leren, aanbevelingen uit het onderwijs.

Negen leraren, schoolleiders en onderwijsvernieuwers hebben plannen gepresenteerd die moeten zorgen voor kwalitatief beter onderwijs. Zo willen ze onder andere minder vakken en het taakbeleid van leraren afschaffen om zo ruimte te creëren voor verdieping. Zij pleiten daarnaast voor strengere toelatingseisen tot betere lerarenopleidingen, zodat de beste docent voor de klas staat en het beroep weer het aanzien krijgt dat het verdient. Een Kamermeerderheid van VVD en PvdA staat achter de plannen, maar leraren zijn uiteindelijk zelf aan zet. De belangrijkste verbeterslag in het onderwijs moeten en kunnen de mensen uit de praktijk uiteindelijk toch zelf maken!

Wil je, als docent, schoolleider, ouder of onderwijsvernieuwer mee praten over hoe het onderwijs in Nederland elke dag een beetje beter kan worden, doe dit dan via de Facebook link, alle aanbevelingen zijn welkom!

Klik HIER om de notitie over het samen leren initiatief te bekijken. Discussieer hier mee via de Facebook pagina.

Niet doorschuiven, maar aanpakken

Ik zet mij in voor de volgende speerpunten (klik op de link voor meer informatie):

  • Betere aansluiting van werk en studie. (Youtube)
  • Een gezonde toekomst voor onze kinderen.
  • Ruimte voor ondernemerschap. (Youtube)
  • Niemand onnodig aan de kant. (Youtube)
  • Gastvrijheid in de zorg. (Youtube)

Altijd op de hoogte via social mediaWilt u meer weten over mij, mijn politieke activiteiten en over mijn visie op Limburg en Nederland de komende jaren? Volg me dan via social media.

Twitter | Facebook | LinkedIn

Ik hoop u graag persoonlijk te mogen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Karin Straus