ARTIKEL'Tweede Kamerleden Straus en Bosman bezoeken Omnis Kindcentrum in Zeeland'

Met dank overgenomen van K.C.J. (Karin) Straus i, gepubliceerd op maandag 22 september 2014, 3:29.

OUDELANDE - Op maandagochtend 22 september bezochten VVD Tweede Kamerleden Karin Straus en André Bosman Omnis Kindcentrum De Schakel in Oudelande. Straus, woordvoerder onderwijs, en Bosman, Zeeuws Tweede Kamerlid, werden uitgebreid geïnformeerd over de aangepaste schooltijden, gemengde klassen en doorlopende leerlijn van kinderen van 2 jaar (peutergroep) tot 12 jaar. Zij waren onder de indruk van de creatieve oplossingen waarmee het Kindcentrum de krimp en teruglopende leerlingenaantallen in de regio het hoofd weet te bieden.

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Karin Straus

Omnis Kindcentrum De Schakel is een van de ruim 100 vestigingen van Kibeo in Zeeland. De Schakel biedt 70 kinderen tussen 0-12 jaar buiten- en tussenschoolse opvang en basisonderwijs. Kamerleden Straus en Bosman zagen hoe het Kindcentrum Vroeg- en Voorschoolse Educatie inzet voor de taalontwikkeling van de kinderen en een natuurlijke overgang naar de basisschool. Tevens woonden ze een les bij van de combinatieklas van groep 6, 7 en 8. Zowel docenten en kinderen lieten zien hoe onderwijs wordt gegeven aan gemengde klassen middels coöperatief leren en instructies aan kleine groepjes.

Karin Straus: "Bij Omnis hebben ze van de krimp hun kracht gemaakt. Een knappe prestatie: kleinschalig én persoonlijk onderwijs, ondersteund met ICT én doorgaande leerlijnen van 0-12 jaar. En dat allemaal op het platteland van Zeeland."

André Bosman: "Omnis heeft laten zien dat ook kleine scholen succesvol kunnen zijn. Het was mooi om te zien dat de krimp van leerlingenaantallen positief wordt opgepakt door gemotiveerde leerkrachten"