Vervolgvragen over het verhogen van de maximumsnelheid op de A2

Met dank overgenomen van B. (Barbara) Visser i, gepubliceerd op maandag 29 juni 2015, 2:59.

Vervolgvragen van het lid Visser (VVD) naar aanleiding van de beantwoording van de vragen van het lid Elias (VVD), over het verhogen van de maximumsnelheid op de A2 (ingezonden 30 juli 2013) en de inwerkingtreding van de PAS (Programmatische Aanpak Stikstof) per 1 juli a.s. aan de Minister van Infrastructuur en Milieu.

  • Kunt u zich de antwoorden herinneren op de vragen van het lid Elias, waarin u stelt dat op ca. 28km van de A2, waaronder het gedeelte Holendrecht -Vinkeveen, met de inwerkingtreding van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) de snelheid verhoogd kan worden naar 130 km/uur?
  • Kan de Minister nu de PAS in werking treedt op 1 juli a.s. aangeven wanneer de snelheid op dit traject (Holendrecht-Vinkeveen) verhoogd kan worden? Zo nee, waarom niet?
  • Bent u met de VVD-fractie van mening, dat als de verkeersveiligheid dat toelaat, dat de maximumsnelheid op de gehele Rijksweg A2 naar 130 kilometer per uur zou kunnen worden verhoogd? Zo ja, wanneer gaat u hier invulling aan geven? Zo nee, waarom nog niet en wanneer dan wel?
  • Is er op het A2-traject sprake van overschrijdingen van de Europese normen voor luchtkwaliteit? Wordt inmiddels voldaan aan de gestelde Europese normen voor stikstof en fijnstof? Zo nee, wat is er dan nog nodig en wanneer wordt hieraan voldaan? En in hoeverre worden de normen voor wat betreft de geluidsnormen behaald? Zo nee, wat is er dan nog voor nodig?
  • Bent u het met de VVD-fractie eens dat, daar waar de verkeersveiligheid het toelaat en de mogelijkheden door de inwerkingtreding van de PAS, een verhoging van de maximumsnelheid zo spoedig mogelijk gerealiseerd dient te worden? En zo ja, is de Minister bereid om hiervoor de noodzakelijke procedures in gang te zetten? Graag ontvangen de leden van de VVD-fractie een overzicht van de trajecten die in aanmerking komen voor een snelheidsverhoging.