WGK001064NL - wetsvoorstel
Consumentenkredietovereenkomsten, goederenkrediet en geldlening
Pre-dossier

 

Door de implementatie van richtlijn 2008/48/EG inzake kredietovereenkomsten voor consumenten in titel 7.2 van het Burgerlijk Wetboek worden delen van de bestaande Wet op het consumentenkrediet geschrapt. Ook moeten delen van het tijdelijke Boek 7A van het (oude) BW worden gewijzigd. De richtlijn bevat echter geen volledige regeling voor consumentenkrediet. Deze wet is het complement van de implementatieregeling en brengt de resterende, verspreide regels over consumentenkrediet tezamen met de daarmee nauw samenhangende materie van de vijfde titel A van het tijdelijke Boek 7A BW betreffende koop op afbetaling en de huurkoop. Tevens zal in titel 7.2 BW de huurkoop onroerende zaken worden opgenomen.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Aanvulling van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek met de nieuwe afdelingen 7.2a.2 en 7.2b.1 en 2 en een nieuwe titel 7.2c (Consumentenkredietovereenkomsten, goederenkrediet en geldlening)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.