Europees Parlement neemt gendergelijkheid rapport aan

Met dank overgenomen van S.H. (Sophie) in 't Veld i, gepubliceerd op woensdag 11 maart 2015.

Vandaag heeft het Europees Parlement een rapport aangenomen over de voortgang van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de Europese Unie. D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld reageert:

"Dit is de eerste grote stemming over gelijkheid tussen mannen en vrouwen in het nieuwe mandaat. Ondanks de forse reactionaire stemmen heeft het Europees Parlement een helder progressief signaal afgegeven in de strijd voor de gelijke rechten van mannen en vrouwen, tegen de sterke anti-lobby in. Ik ben blij dat ook in Europa de vrijzinnige agenda met onderwerpen als de aanpak van geweld tegen vrouwen, seksuele voorlichting en een betere positie voor vrouwen op de arbeidsmarkt ook op Europees niveau aandacht krijgen. Laat dit ook een duidelijke boodschap naar Eurocommissaris Timmermans zijn. De zwangerschapsrichtlijn mag hij dan willen schrappen, dit Parlement blijft staan voor het Europa van waarden waarin de positie van de vrouw en de stem van de progressieve meerderheid een belangrijke rol speelt."

Het D66-amendement over de opname van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in de Europese gezondheidsstrategie kon op een meerderheid rekenen.