Uitnodiging VVD-wethouders voor de liberale infosessie Omgevingswet 20 maart

Met dank overgenomen van H.S. (Hayke) Veldman i, gepubliceerd op maandag 9 maart 2015.

De omgevingswet is een van de meest belangrijke en meest hervormende wetten die er aan komt. Minder regels, meer ruimte voor lokaal maatwerk en een groter vertrouwen in andere overheden, burgers en ondernemers: dat zijn de centrale doelstellingen van de wet. Dit betekent dat de uitwerking van de wet van grote invloed zal zijn op de werkwijze van gemeenten. Maar ook andersom: gemeenten hebben grote vrijheid bij de uitvoering van de wet.

Om deze reden zal ik 20 maart een Liberale Infosessie over de Omgevingswet voor VVD-wethouders organiseren. Momenteel wordt de wet behandeld in de Tweede Kamer, maar er kan nu al veel gedaan worden in de geest van de Omgevingswet. Wat kan er in uw gemeente al gedaan worden? En hoe laten we de liberale grondslagen in deze wet het best tot hun recht komen? Deze en andere vragen zal ik op 20 maart in een Liberale informatie sessie over de Omgevingswet aan de orde stellen.

Sprekers van deze middag:

  • Hayke Veldman, Tweede Kamerlid
  • Dennis Straat, wethouder Zaanstad
  • Yves de Boer, gedeputeerde Noord-Brabant
  • Remco van Lunteren, gedeputeerde Utrecht
  • Boudewijn Revis, wethouder Den Haag

Een dergelijke bijeenkomst wordt in april georganiseerd voor VVD-vertegenwoordigers op provinciaal niveau. Nadere informatie hierover volgt later.

De infosessie voor wethouders op 20 maart start om 14.00, om 16.00 sluiten we af met een borrel.

Aanmelden via: m.dnie@tweedekamer.nl

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hayke Veldman