Weblog week 7 - 2015

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 9 februari 2015.

We hebben een prachtig nieuw logo! Ontworpen door het internationaal bekroonde bureau Thonik. Ik ben trots op onze nieuwe look met een vlinder als beeldmerk. Zie hier The Movie over het nieuwe logo.

 
Bron: Blog Marianne Thieme

We hebben gekozen voor een vlinder, omdat de vlinder een dier is dat symbool staat voor milieu en natuur, waarmee het logo de drie pijlers van de partij, dieren, natuur en milieu, samenbrengt.

Een vlinder staat daarnaast voor transformatie; van rups naar vlinder. Onze partij staat voor een transitie naar een samenleving waarin duurzaamheid, mededogen, persoonlijke vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid centraal staan.

Naast de vlinder zijn er twee ondersteunende beelden die kunnen worden ingezet bij campagnes die specifiek vóór of tégen iets pleiten. De ondersteunende beelden zijn een hartje en een kruisje, vormen waaruit ook het nieuwe beeldmerk is opgebouwd.

 
Bron: Blog Marianne Thieme
 
Bron: Blog Marianne Thieme

We zijn deze week dan ook fris van start gegaan met de campagne voor de Provinciale en Waterschapsverkiezingen. Overal in het land trapten provincies de campagne af met ons nieuwe logo en alle verkiezingsprogramma’s zijn deze week gepubliceerd. We zijn er klaar voor!

Senator Niko Koffeman heeft aangifte gedaan tegen een jachtopzichter van een landgoed in Nederland wegens het schieten en doden van de wettelijk beschermde houtsnip. Leden van de jachtcombinatie Duivenvoorde werden op 30 januari op heterdaad betrapt door een fotograaf tijdens een illegale jachtpartij op houtsnippen.

 
Bron: Blog Marianne Thieme

Binnenkort behandelt de Tweede Kamer de nieuwe Natuurwet waarin ook de plezierjacht en de taakomschrijving van jachtopzichters geregeld wordt. Jachtopzichters zijn in Nederland zowel toezichthouder als belangenbehartiger van hun jachtheer. Absoluut ongewenst natuurlijk. Het is goed dat de rechter zich buigt over voorvallen als hier gemeld!

Afgelopen week werd bekend dat de dierenpolitie financieel aan de grond zit. Wij pleiten al sinds de oprichting van onze partij voor een dierenpolitie. Deze is er enkele jaren geleden eindelijk gekomen, maar wordt keer op keer verder weg bezuinigd. De agenten zijn van groot belang voor de bescherming van mens en dier. Ook voor de mens, omdat er uit vele onderzoeken blijkt dat er een sterke link is tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling. Veel huiselijk geweld start met het mishandelen van de huisdieren. Indien je dierenmishandeling dus tijdig opspoort kan dit huiselijk geweld voorkomen.

Dan nog nieuws van onze Europese fractie. Helaas is het onze Europarlementariër Anja Hazekamp niet gelukt om de commissiepresident Juncker te overtuigen van het feit dat hij werk moet maken om de nieuwe president van Roemenië te overtuigen mishandeling van Roemeense straathonden te stoppen. In een brief aan Anja schrijft Juncker dat 'strategische economische problemen' voorrang hadden bij zijn bespreking met de Roemeense president.

Gelukkig geeft Anja de strijd niet op! Zij brengt later dit jaar nog een werkbezoek aan Roemenië om bij de autoriteiten aan te dringen op een humane behandeling van straathonden. Wordt dus vervolgd!

 
Bron: Blog Marianne Thieme

Om de week mee te beginnen:

 
Bron: Blog Marianne Thieme

Nu nog even lekker meeliften via @zacaplus

Groet, Marianne