En wéér een verbod.

Met dank overgenomen van H.S. (Hayke) Veldman i, gepubliceerd op zondag 8 juni 2014.

De VVD-fractie verbaasd zich over het nieuws dat er slechts 3 vergunningen worden afgegeven voor muziek langs het parcours van de Via Gladiola.

Als sinds jaar en dag zijn er diverse party-locaties langs de St. Annastraattijdens de intocht van de 4-daagse. Merendeels ondernemers zorgen vanuit hun partytent met muziek voor een feestelijke sfeer. Duizenden lopers worden door muziek en enthousiast publiek naar de eindstreep begeleid.

De VVD is onaangenaam verrast door het nieuws dat vele aanvragers van een vergunning nee te horen hebben gekregen. Muziek verhoogt juist de sfeer. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat het een 'stille tocht' wordt.

Navraag bij enkele ondernemers die in voorgaande jaren vergunningen met muziek hadden leert dat men totaal stopt, overweegt te stoppen of verhuist naar Malden, net over de grens bij de Scheidingsweg. Dit kan volgens de VVD toch echt niet de bedoeling zijn. Komende woensdag zal daarom tijdens de Politieke Avond van de Nijmeegse gemeenteraad opheldering aan het College van B&W gevraagd worden.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hayke Veldman