Brussel doelwit polderjihadi’s: ’De vijand is onder ons’

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op zondag 21 september 2014, 11:34.

Twee Haagse jihadisten worden door de Belgische justitie verdacht van het beramen van een aanslag op het kantoor van de Europese Commissie in Brussel. Dit wordt bevestigd door een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Nederland, dat afgelopen maand al op verzoek van België de woningen van de verdachten in Den Haag doorzocht.

De Nederlandse Europarlementariërs zijn eensgezind in hun schrik en afschuw over de geplande aanslag. VVD’er Hans van Baalen en SP’er Dennis de Jong vinden dat de paspoorten van de verdachten moeten worden afgenomen als zij de Nederlandse nationaliteit hebben.

De verdachte jihadisten, een man en een vrouw van Turkse afkomst, werden in de eerste week van augustus op het Brusselse vliegveld Zaventem gearresteerd. De man zou de ’uiterst gevaarlijke’ 33-jarige Turks-Koerdische ronselaar A. U. zijn. Het stel keerde terug uit Turkije, maar was vermoedelijk kort daarvoor in Syrië geweest.

„De vijand is onder ons”, zegt Hans van Baalen. „Deze kwestie onderstreept hoe belangrijk het is dat terugkerende Syriëstrijders voortdurend in de gaten worden gehouden. We mogen niet slapen, ook al zijn het er maar een paar honderd. Dit soort mensen kan ongelooflijke schade aanrichten.”

Lees het hele artikel in De Telegraaf (abonnees, pag. 1 en 2)