Sophie in 't Veld vice-voorzitter Europese liberale fractie

Met dank overgenomen van S.H. (Sophie) in 't Veld i, gepubliceerd op maandag 30 juni 2014.

Sophie in ‘t Veld is verkozen als eerste vice-voorzitter van de Europese liberale fractie in het Europees Parlement (ALDE). Ze wordt daarmee de plaatsvervanger van fractieleider Guy Verhofstadt en en zal mee vormgeven aan de liberale agenda. “Het Parlement is meer gefragmenteerd dan ooit. De anti-Europese en extremistische partijen zijn gegroeid en meerderheden zijn niet meer vanzelfsprekend. Het is belangrijker dan ooit om het liberale, pro-Europese geluid helder en luid laten klinken.”

Sterk Europa

In ‘t Veld: “D66 heeft sleutelposities in het Europees Parlement verkregen. Zo kunnen we de komende vijf jaar werken aan dat sterke Europa dat zo ontzettend belangrijk is voor een sterk Nederland. Een Europa dat democratischer en transparanter wordt. Een Europa dat duurzame economische groei stimuleert en waar grondrechten net zo strikt worden nageleefd als de begrotingsregels.”

Naast het vice-voorzitterschap behoudt In ‘t Veld het lidmaatschap in de Commissie Burgervrijheden, Justitie en Binnenlandse zaken (LIBE) en de Commissie Economische Zaken (ECON). De overige D66-fractieleden zullen plaatsnemen in onder andere de Commissie Internationale Handel (INTA), de Commissie Buitenlandse Zaken (AFET), de Commissie Industrie en Onderzoek (ITRE) en de Commissie Interne Markt (IMCO).