Kom naar bijeenkomst met Samsom, Asscher, Tang en SPD-leider Gabriel

Met dank overgenomen van D.M. (Diederik) Samsom i, gepubliceerd op dinsdag 13 mei 2014, 17:05.

SPD-leider Sigmar Gabriel is zondag in Amsterdam voor een debat in De Rode Hoed. Samen met Lodewijk Asscher en Paul Tang zal Gabriel en ik in debat gaan over een nieuwe koers voor Europa. Hoe we van Europa een socialer, welvarender en zelfbewuster continent kunnen maken. Ik kijk erg uit naar de onmoeting met Gabriel, in het weekend voor de verkiezingen van het Europees Parlement op 22 mei, en nodig iedereen van harte uit om deel te nemen aan het debat. Er is volop de gelegenheid om vragen te stellen.

Na vijf jaar crisis zijn de littekens zichtbaar in heel Europa. Meer mensen dan ooit zitten thuis, zonder baan. De crisis van problematische overheidstekorten mag dan voorbij zijn, de crisis is nog lang niet over. De grootste uitdaging is om hoop en vertrouwen te herstellen in Europa. We moeten van Europa een sterker, welvarender en zelfbewuster continent maken. Wat betekent dit voor de politieke agenda van sociaaldemocraten in Europa? Hoe zetten we de verandering in en wat zijn de banen van de toekomst? Welke lessen kunnen Nederland en Duitsland van elkaar leren?

Er is volop de gelegenheid om vragen te stellen en de discussie aan te gaan met de sprekers. Wil je jouw vraag nu alvast indienen? Mail je vraag naar is@pvda.nl of via Twitter met #PvdASPD.

Aansluitend zal de Banningprijs worden uitgereikt.

Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam.

Datum en tijdstip: zondag 18 mei, 13.30 - 15.00 uur.

Aanmelden

Meld je aan voor de bijeenkomst 'Duitsland & Nederland, een nieuwe koers voor Europa' via deze link. Hopelijk tot zondag!