Nieuw Worldlog Marianne Thieme

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 5 mei 2014, 11:35.

1.

Nieuw Worldlog Marianne Thieme

Nog twee en een halve week tot de Europese verkiezingen op 22 mei. In Nederland stemmen we op een donderdag, maar de meeste landen gaan pas op zondag 25 mei naar de stembus. Dus het duurt ook voor ons tot zondag 25 mei voordat de uitslag bekend is. De eerste stem is al binnen vanuit California!

Laat de EU “turbozwijnen“ uit de VS toe via een vrijhandelsakkoord? Dat hangt er dus vanaf wat je stemt op 22 mei.

In Nederland zijn er meerdere stemhulpen op internet. Via korte vragenlijsten kan je er dan achter komen welke partij het beste bij je past. We zijn bij een agrarische stemhulp als derde meest gekozen partij uit de bus gekomen. Steeds meer agrariërs ontdekken dat de Partij voor de Dieren de beste partij voor de boeren is!

Hecht je veel waarde aan privacy? Volgens de Privacy Barometer hebben mensen dan de keuze uit 3 partijen om op te stemmen bij de EU-verkiezingen, waaronder onze partij!

Vorige week is ons Zwartboek Gifklikker.nlWe houden ons hart vast en onze adem in’ met meer dan 350 meldingen van verontruste burgers over gifgebruik gepubliceerd. Afgelopen jaar hebben honderden mensen op onze website www.Gifklikker.nl zeer gevaarlijke situaties gemeld en hun zorgen geuit over landbouwgif in hun leefomgeving. Onder grote belangstelling overhandigde mijn collega Esther Ouwehand woensdag het eerste exemplaar van het zwartboek aan een campinghoudster die naast een leliekwekerij woont.

Nederland staat in de top drie van landen met het hoogste gifgebruik ter wereld. Als er gif gespoten is hebben mensen regelmatig hoofdpijn, last van hun keel en een misselijk gevoel. Ook treden vermoeidheidsklachten op. De belangrijkste zorg van omwonenden zit echter in de effecten van landbouwgif op de lange termijn. Omwonenden zijn bang voor het ontstaan van ziektes als Parkinson, Alzheimer en verschillende vormen van kanker. Ze vrezen vooral voor de gezondheid van hun kinderen en kleinkinderen.

Hieronder nog een paar leuke campagnefoto’s. Wat hebben we toch fantastische vrijwilligers overal in het land die meehelpen met acties en posters plakken!

Groet,

Marianne