"Politieke rugby-speler" Hans van Baalen Erevoorzitter Liberale Internationale

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op zaterdag 26 april 2014, 9:35.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen

VVD-Europarlementariër en lijsttrekker bij de Europese verkiezingen, Hans van Baalen, is tijdens het 59e congres van de Liberale Internationale te Rotterdam benoemd tot Erevoorzitter van deze internationale federatie van politieke partijen. Van Baalen is de eerste president van de Liberale Internationale, na de inmiddels overleden Duitse minister Otto Graaf Lambsdorff, die bij diens afscheid deze prestigieuze erkenning krijgt.

Bij de Liberale Internationale zijn de US Democrats, de VVD, D66, de Britse Liberal Democrats en nog circa 100 liberale partijen uit de gehele wereld aangesloten.

Van Baalen trad In Rotterdam na 5 jaar voorzitterschap reglementair terug en droeg zijn functie over aan de oud-minister van Buitenlandse Zaken van Andorra, Juli Minoves. Van Baalen kreeg de liberale erkenning vanwege diens onvermoeibare inzet voor de mensenrechten, de democratie en de vrijheid.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen

Het Chileense liberale parlementslid Vlado Mirosevic, reikte Hans van Baalen in Rotterdam de versierselen uit behorende bij de Orde van Benardo O'Higgins vanwege zijn steun aan de democratische, ondergrondse oppositie tegen dictator Pinochet en zijn blijvende betrokkenheid bij de versterking van de democratische rechtsstaat na de eerste democratische verkiezingen in Chili in 1989.

Premier Mark Rutte, de leider van de liberale ALDE-fractie in het Europees Parlement Guy Verhofstadt en oud-VVD-leider Frits Bolkestein feliciteerden Hans van Baalen als eersten. Bolkestein noemde Hans van Baalen een politieke rugby-speler, een man die met durf en daadkracht, zonder omwegen op zijn doel afgaat.

Foto's:

Hans van Baalen tijdens zijn afscheidsspeech als president van de LI (rechtsboven)

Het Chileense liberale parlementslid Vlado Mirosevic reikt Hans van Baalen de versierselen uit behorende bij de Orde van Benardo O'Higgins

Zie ook:

VK.nl: Van Baalen erevoorzitter Liberale Internationale

Den Haag FM: Hans van Baalen erevoorzitter Liberale Internationale

NU.nl: Erefunctie Van Baalen bij Liberale Internationale

BNR: Erefunctie Van Baalen Liberale Internationale

Elsevier.nl: Erefunctie voor Europese VVD-lijsttrekker Van Baalen

AD.nl: Van Baalen erevoorzitter Liberale Internationale