Nieuw Worldlog Marianne Thieme

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 25 november 2013, 12:37.

1.

Nieuw Worldlog Marianne Thieme

Ik heb vorige week het bel-team van giro555 mogen ondersteunen bij het inboeken van donaties voor hulp aan de mensen op de Filipijnen. Daarnaast konden mensen bieden op mijn Colbert die te zien is op een van onze campagneposters.

Photo Credit: Pio Arce/Genesis Photos - World Vision

Ik maak mij grote zorgen over het toenemend aantal natuurrampen en de heftigheid ervan. Klimaatwetenschappers geven aan dat de opwarming van de aarde zorgt voor heftige natuurrampen. We weten natuurlijk niet of de tyfoon Haiyan een rechtstreeks gevolg is van de klimaatverandering, maar ik ga uit van het no regret scenario: wij zijn medeverantwoordelijk voor de klimaatverandering en laten we nu echt actie ondernemen om ons aandeel te minimaliseren door anders te gaan leven. We hebben er als enige politieke partij een documentaire over gemaakt: http://vimeo.com/26566129

Klimaatverandering heeft een groot effect op met name landen als de Filipijnen. Laten wij vanuit het Westen de verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen van onze immense uitstoot van broeikasgassen en die landen helpen. Cameron, de premier van Groot-Brittannië pleit ook voor een no regretscenario. Een van de weinige keren dat ik het met hem eens ben…

Dit is ook een interessant artikel: Turning point in how West thinks about climate change?

De klimaatonderhandelaar van de Filipijnen Naderev Sano gaf aan: ‘Typhoon Haiyan the result of climate change’

Onze film ‘De Haas in de Marathon’, over de geschiedenis van de PvdD, heeft de award voor ‘Best Documentary on Animal Advocacy’ gewonnen tijdens het International Film Festival STEPS in Oekraïne. Het is mooi dat een filmfestival de discussie in Oekraïne over mensen-, dierenrechten en natuurbescherming verder stimuleert. Dat is hard nodig daar. De Haas in de Marathon nog niet gezien? Je kunt ‘m hier bekijken.

Dierenwelzijnsorganisatie PETA heeft een filmpje gemaakt over de gruwelijke waarheid achter de ‘productie’ van angorawol in China. Pas op: de beelden zijn schokkend. Een filmpje met een zeer duidelijke boodschap: Koop geen angoratruien! Vorige week ook Kamervragen gesteld over de import van angoraproducten uit China. Wij willen een Europees importverbod op angoraproducten. Zolang dit verbod er nog niet is, moet er een duidelijk etiketteringssysteem zijn, zodat mensen de keuze kunnen maken geen angoratruien (uit China) te kopen.

Foto: Picasa/wesphetvoetje

Afgelopen week heb ik meegedaan aan een debat over de toekomst van ons voedsel. Tijdens het debat heb ik opnieuw aangegeven dat wanneer het Nederlands consumptiepatroon wereldwijd zou worden overgenomen we vier aardbollen nodig hebben. Bill Gates heeft gesteld dat de toekomst van vlees plantaardig is. En zo is het.

In Noorwegen gaat het Noorse leger bijvoorbeeld een nieuwe vijand bestrijden: klimaatverandering. Hun wapen is een MeatFreeMonday. Lees er hier meer over.

Onderteken ook de petitie om de Amerikaanse trofeeënjaagster Melissa Bachman de toegang tot Zuid-Afrika te ontzeggen. Op haar website kan je zien wat voor afschuwelijke jachtpraktijken deze Amerikaanse actrice promoot.

Wij stuurden een tijdje geleden een oorkonde naar Bob Barker, een grote televisiebekendheid uit in de VS, voor zijn geweldige werk om het dierenwelzijn van dieren in de bio-industrie te verbeteren. Hij was zeer vereerd en stuurde er afgelopen week een persbericht over uit. Leuk! Hij gaf in zijn persbericht aan: “I’m touched and moved to receive this recognition for my efforts to correct the inhumane treatment of farm animals. It’s gratifying and reassuring to know that this call to action is heard across international borders and leads to this kind of responsible political activism.

Elke week maak ik nog even reclame voor ons prachtige symposium in Istanbul op 12 en 13 december. Je kunt je nog inschrijven!

Tot volgende week,

Marianne