Nieuw Worldlog Marianne Thieme

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 18 november 2013, 11:07.

1.

Nieuw Worldlog Marianne Thieme

Vorige week zondag een erg leuke dag gehad in het Nederlandse plaatsje Daarle bij een bezoek aan ‘ons’ protestbos. Met 100 van de 4800 natuurkopers hebben we het gebied bezocht. Het kabinet stopte na onze actie met de uitverkoop van natuur in Nederland, ingezet door staatssecretaris Bleker. Als reden daarvoor noemde staatssecretaris Dijksma de maatschappelijke onrust die over de natuurverkoop is ontstaan. Wij speelden een belangrijke rol in het organiseren van het Groeiend Verzet tegen de uitverkoop van de natuur. Via een ‘woudfunding-campagne’ werd in ruim twee weken tijd een kwart miljoen euro ingezameld om de meest kwetsbare natuur vrij te kopen. Met succes: tijdens de veiling verwierven wij bijna 100.000 m2 van de kwetsbaarste delen natuur. Zie hieronder een kleine fotoreportage.

Succes voor de katten in Nederland! Vorige week is onze motie aangenomen die het kabinet oproept om het afschieten van zwerfkatten te verbieden. De Dierenbescherming was een aantal weken geleden een grote actie begonnen tegen het afschieten van katten met als resultaat meer dan 134 duizend handtekeningen. Vorige week heeft de Dierenbescherming deze handtekeningen aangeboden aan de staatssecretaris die echter zei de kattenjacht niet te willen verbieden. Ik ben heel blij dat de Tweede Kamer zich in meerderheid heeft uitgesproken voor onze motie om een einde aan het afschieten van katten te maken.

In Nederland leven ruim drie miljoen katten, waarvan een onbekend aantal in het wild. Wij maken ons sterk voor een diervriendelijke en effectieve aanpak om het aantal zwerfkatten te verminderen en in de hand te houden. Zo pleiten wij met succes voor registratie en sterilisatie van de dieren!

Meat the Truth, onze film over onder andere het verband tussen vlees en klimaatverandering, werd afgelopen week in Zurich vertoond! Na afloop had ik nog een Skype-interview. Fijn om onze boodschap steeds verder verspreid te zien.

Interessant artikel van New York Times columnist Thomas Friedman over de letterlijk adembenemende groei van China. Lees ’t hier.

De PvdA (Partij van de Arbeid) stemde vorige week tegen onze motie op een megastallenverbod die nota bene eerder door voormalig PvdA-Kamerlid Sharon Dijksma (nu staatssecretaris) was ingediend. Onbegrijpelijk omdat er niets in het regeerakkoord met de VVD (pro-megastallen) is afgesproken rond megastallen en er een meerderheid in de Kamer is om megastallen juist tegen te houden. Een megadraai van de PvdA. We hebben over een aantal weken een uitgebreid debat over megastallen en ik hoop dat de PvdA dan weer bijgedraaid is en vast zal houden aan haar verkiezingsbeloften!

Groet,

Marianne