PERSBERICHT 'Karin Straus (VVD) zet Euregioschool in de spotlight

Met dank overgenomen van K.C.J. (Karin) Straus i, gepubliceerd op woensdag 30 oktober 2013, 3:13.

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Karin Straus
VVD Tweede Kamerlid Karin Straus zal vandaag aandacht vragen voor de Euregioschool tijdens de behandeling van de Onderwijsbegroting in de Tweede Kamer. Op deze scholen krijgen leerlingen al op jonge leeftijd les in talen van de buurlanden. Vooral in Limburg zijn deze scholen een groot succes. De Euregioschool biedt het zogenaamde ‘buurtaalonderwijs’ aan, dat houdt in dat leerlingen vanaf groep 5 les krijgen in Duits of Frans.

Karin Straus: “De VVD vindt dit een mooi initiatief. Niet alleen omdat het een verrijking is om al vroeg met vreemde talen in aanraking te komen, maar juist omdat deze leerlingen met de taal van hun buren over de grens vertrouwd raken. Dit zorgt ervoor dat zij gemakkelijker met hen kunnen communiceren, maar ook dat het zoeken van een stage of baan over de grens later minder belemmeringen oplevert. Met name voor kinderen die een beroepsopleiding volgen is de arbeidsmarktmobiliteit vaak beperkt tot de eigen regio.”

De Euregioschool kreeg onlangs de Prijs van de Europese burger. Tijdens de begrotingsbehandeling overhandigt Karin Straus het handboek “grensoverschrijdend buurtaalonderwijs’' aan staatssecretaris Dekker. Karin Straus: “Ik hoop dat ik de staatssecretaris met dit boek kan motiveren voor buurtaalonderwijs.”