20 september 2013

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op vrijdag 20 september 2013, 9:35.

Vandaag heb ik met de ambassadeur van Roemenië gesproken over de massale doding van zwerfhonden daar. Ik heb de regering van Roemenië gevraagd:

  • te stoppen met het doden van de zwerfhonden en in te zetten op steriliseren, identificatie en registratie. Ik heb gediscussieerd over de Roemeense zwerfdierenwet die in strijd is met de EU-regelgeving.
  • een bewustwordingscampagne op te zetten hoe mensen verantwoord met dieren moeten omgaan om agressie tussen mens en dier te voorkomen.
  • om het werk van de dierenbeschermers in Roemenië moreel en financieel te steunen. Dierenbeschermers worden nu vaak gehinderd en bedreigd. De ambassadeur heeft mij toegezegd te gaan spreken met de actieve dierenbeschermingsorganisatie wat nodig is om de zwerfdierenproblematiek op een diervriendelijke manier aan te pakken.

*Last but not least heb ik gevraagd op te treden tegen mensen die de zwerfhonden vergiftigen, mishandelen en doden en daarmee de Europese en Roemeense regelgeving overtreden.

Ik hoop dat mijn gesprek met de ambassadeur bijdraagt aan een snel einde van deze barbaarse dierenmishandeling. Wordt vervolgd...

Lees verder