PERSBERICHT 'Karin Straus leest voor tijdens Week van de Alfabetisering'

Met dank overgenomen van K.C.J. (Karin) Straus i, gepubliceerd op woensdag 11 september 2013.

in VVD, Onderwijs, Limburg

VVD Tweede Kamerlid en woordvoerder Onderwijs Karin Straus neemt aanstaande vrijdag 13 september deel aan de landelijke voorleesestafette van de Stichting Lezen & Schrijven. Omdat 2013 het jaar van het voorlezen is, organiseert de Stichting Lezen & Schrijven deze landelijke voorleesestafette tijdens de Week van de Alfabetisering. Van 9 tot en met 13 september zal er om het kwartier (tijdens schooltijden) op een andere basisschool worden voorgelezen. Karin Straus zal om 10.00 uur aanwezig zijn bij basisschool Aan De Bron in Weert om combinatieklas 1/2 voor te lezen uit ‘Oh nee, niet weer een boek!’ van Magali de Frémery.

Week van de Alfabetisering

In Nederland hebben ongeveer 1,1 miljoen mensen tussen de 16 en 65 jaar grote moeite met lezen en schrijven. Om Nederland meer geletterd te krijgen, is het belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven jaarlijks de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week roept de stichting organisaties en individuen op om activiteiten te organiseren en zo de aandacht te vestigen op het belang van geletterdheid. Dit jaar vindt de Week van de Alfabetisering plaats van zondag 8 september tot en met zondag 15 september. Meer informatie is te vinden op www.weekvandealfabetisering.nl

Stichting Lezen & Schrijven

Stichting Lezen & Schrijven is in 2004 opgericht door H.K.H. prinses Laurentien. De stichting heeft als doel om geletterdheid binnen Nederland te vergroten. Meer informatie over de stichting is te vinden op www.lezenenschrijven.nl.