Nieuw Worldlog Marianne Thieme

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 8 juli 2013, 15:04.

1.

Nieuw Worldlog Marianne Thieme

De gehele Kamer heeft vorige week voor mijn motie gestemd om de EU landbouwsubsidies voor stierenvechten af te schaffen. Nu moet de Nederlandse regering zich in Europa sterk gaan maken om deze subsidie af te schaffen. Subsidies horen gewoonweg niet naar dieronvriendelijk leedvermaak te gaan. De EU landbouwsubsidies gaan onder andere naar het fokken van vechtstieren. Door stierenvechten worden jaarlijks wereldwijd meer dan 250.000 stieren en koeien gemarteld en gedood. Wij blijven ons inzetten voor een verbod op dit gruwelijke vermaak.

Ook onze motie voor extra controles in stallen in de veehouderij op warme dagen is aangenomen!

Ik ben met een geweldige elektrische Volkswagen bus op bezoek geweest bij onze nieuwe Koning. Ik heb ervoor gekozen om met deze gerecyclede Volkswagen bus van Rebbl te gaan om aandacht te vragen voor het probleem van de uitstoot van broeikasgassen en de schaarste van grondstoffen. Door honderd procent elektrisch te rijden probeer ik m’n steentje bij te dragen aan een leefbare wereld en een stabiel klimaat!

Afgelopen week nog Kamervragen gesteld over mishandeling van pony’s. Op internet staan meerdere filmpjes waarin vrouwen veel te kleine pony’s berijden en mishandelen. De filmpjes zijn waarschijnlijk gemaakt door een Nederlands productiehuis en worden ook door Nederlanders aangeboden. Het dierenleed in deze filmpjes is echt onacceptabel en de makers van deze filmpjes moeten zwaar worden gestraft. De boete die een dierenbeul krijgt ligt gemiddeld rond de 230 euro. Ze krijgen gemiddeld een taakstraf van 57 uur. Wij vinden echt dat er zwaardere straffen gegeven moeten worden voor dierenmishandeling! Ook het toezicht op dierenmishandeling moet verscherpt worden te zodat de betrokkenen van deze en soortgelijke filmpjes sneller opgepakt worden.

Het Groeiend Verzet werkt, ook in Istanbul. De rechter bevestigt de wens van demonstranten: het Gezi park wordt niet gekapt en bebouwd. Mooi!

Bizar nieuws uit Vietnam. Daar zijn 4.000 katten gekidnapt, gedood en is hun vlees verkocht voor snacks. Brr, wat een idee. En het gruwelijke zeehonden knuppelen in Namibië is weer begonnen. Dit omdat er nieuwe rijken zijn die nieuwe jassen van zeehondenbont willen. Zucht…

Leuk interview gehad met de Europpblog van de London School of Economics. Lees het hier.

Het zomerreces is begonnen. De Tweede Kamer vergadert twee maanden niet, maar voor ons blijft er genoeg te doen de aankomende tijd. Bij deze nog een paar prachtige foto’s van the Boston Globe om de zomer mee te beginnen.

En kijk hier wat de vleeslobby verandert aan jouw zomers.

Mooie uitspraak van Alice Walker om mijn blog af te sluiten: “Animals were not made for humans any more than black people were made for white, or women created for men.”

Volgende week schrijf ik mijn laatste blog. Tot volgende week! Marianne