Reactie brief staatssecretaris over de kleine scholen

Met dank overgenomen van K.C.J. (Karin) StrausĀ i, gepubliceerd op woensdag 29 mei 2013.

De VVD is blij met de brief van de staatssecretaris over de kleine scholen. In de afgelopen maanden is er n.a.v. het advies van de Onderwijsraad nog al wat onrust bij ouders en scholen ontstaan. Hopelijk neem deze brief veel van deze onrust weg.

De staatssecretaris stelt, net als de VVD, de kwaliteit van het onderwijs voor de kwantiteit. Daarnaast is er in de aanpak van het kabinet voldoende ruimte ingebouwd voor regionale verschillen en mogelijkheden tot maatwerk.

Het voorstel om de fusietoets aan te passen en samenwerkingsopties voor scholen te vergroten kan de kwaliteit van het onderwijs juist versterken. Het gelijktijdig schrappen van de kleine scholentoeslag in zijn huidige vorm bevordert juist deze samenwerking en zorgt er voor dat zelfstandig doormodderen financieel niet meer aantrekkelijk is.

De VVD ziet uit naar het debat en zal aansturen dat de voorstellen snel ingevoerd worden zodat scholen aan de slag kunnen.

Voor meer informatie over de brief: http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/05/29/samenwerking-tussen-kleine-scholen-gaat-meer-lonen-opheffingsnorm-niet-omhoog.html