Nieuw Worldlog Marianne Thieme

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 13 mei 2013, 16:03.

1.

Nieuw Worldlog Marianne Thieme

Vorige week vertelde ik al even over het geweldige en hartverwarmende ontvangst dat we hebben gehad in Istanbul bij onze zusterpartij Hayvan Partisi. Een van de grootste kranten in Turkije de Hurriyet besteedde afgelopen week uitgebreid aandacht aan ons bezoek en ook de Zaman Daily kwam met een groot verslag. Geslaagde missie, ik kijk zeer uit naar de internationale conferentie die we 2 en 3 juni in Den Haag organiseren voor zusterpartijen uit andere landen.

Afgelopen weekend en komende week vindt de veiling plaats van de natuurgebieden die Staatsbosbeheer, een natuur beherende organisatie in Nederland, moet verkopen omdat de regering haar een bezuiniging heeft opgelegd van 100 miljoen Euro voor deze kabinetsperiode. Zoals ik vorige week al vertelde zijn wij een crowdfunding actie gestart waarmee we de natuurgebieden willen kopen om te voorkomen dat de natuur in verkeerde handen valt.

Triest om een bord ‘te koop’ te zien staan in kostbare natuur. De overheid lijkt zich niet te realiseren dat natuur véél meer waard is dan de grondwaarde! Volgende week hoor je hoe de veiling is verlopen!

Te koop bord in natuur

Voorbereidingen getroffen voor de presentatie van mijn boek MÉÉR, op 27 mei in de historische vergaderzaal van de Eerste kamer.

Cover boek ‘MÉÉR’

Ik heb 15 wetenschappers bereid gevonden hun licht te laten schijnen over de doodlopende weg van ongebreidelde economische groei en ze gevraagd tevens alternatieven te formuleren.

Het resultaat is een fantastisch boek, dat zicht biedt op een andere economische toekomst. De eerste reacties op het boek van mensen die het ter voorinzage kregen zijn geweldig! Een kleine greep uit de reacties:

Méér! is een dringend appèl tot bewustwording en het heroverwegen van de begrippen welvaart en succes.

Annemarie Postma, schrijfster

-

Met deze essays geeft Marianne Thieme aan te begrijpen wat de echt belangrijke onderwerpen zijn van onze tijd.

Paul Cliteur, hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap, filosoof, columnist, publicist

-

Dit boek kan de politiek inspireren hoe de werkloosheid aan te pakken en duurzaamheid te bevorderen, zonder extra kosten.

Jan-Peter Cruiming, oprichter Nationale Vacaturebank, directeur Jobbird.com

-

Dit boek is een scherpe verkenning van de onvermijdelijke veranderingen waar iedereen mee te maken gaat krijgen.

Christiaan Weijts, schrijver en columnist NRC.Next en Groene Amsterdammer

-

Als het parlement nu eens een week lang lees-reces zou nemen voor dit boek - en dan een waarachtig en werkelijk inhoudelijk debat zou voeren over alle aangeraakte relevante thema’s…

Maurits Groen, duurzaam ondernemer, lid Adviesraad Club van Rome

-

De financiële crisis zal uiteindelijk met een streep van de pen worden opgelost door geldschulden af te boeken. Maar de échte schuld, die van een onleefbare wereld voor onze kleinkinderen, is onuitwisbaar. Medeplichtig is eenieder die na dit boek louter nog blijft reppen over conventionele economische groei.

Hans de Geus, beurscommentator televisieprogramma RTL Z

-

Méér! is een rebels, een echt ketters boek dat afrekent met het dogma van de economische groei. In dit boek blijkt hoe rampzalig de gevolgen van het groeigeloof zijn.

Hans Bouma, schrijver

-

Je geld of je leven? Een betere economie of het behoud van de aarde? We weten wel wat belangrijk is, maar worden verblind door hebzucht en eigenbelang. Tijd om niet alleen te lezen, maar ook te doen.

Guido Weijers, cabaretier

Als je mogelijkheden ziet het boek ook in jouw taal te laten verschijnen, laat het ons weten via info@partijvoordedieren.nl. Het draagt bij aan de planeetbrede visie dat groei niet de oplossing is van de huidige crises, maar het probleem!

Tot volgende week!