Overhandiging cheque 5000 Euro namens stichting Kids & Family Care aan stichting Wilskracht

Met dank overgenomen van K.C.J. (Karin) Straus i, gepubliceerd op maandag 27 augustus 2012.

in Politiek

Op maandag 27 augustus reikte Tweede Kamerlid Karin Straus, namens de stichting Kids & Familyfoundation, een cheque ter waarde van € 5000,- aan Flore Brummans van Stichting Wils-kracht uit Reuver.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog

De uitreiking vond plaats in het speeltuintje van het Schinderspark in Reuver. Onder toeziend oog van enkele moeders en vrijwilligers van stichting Wilskracht en onder het gejuich van spelende kinderen, nam Flore Brummans van de stichting Wils-kracht, de cheque in ontvangst.

De Roermondse stichting Kids & Familycarefoundation stelt zich ten doel om door middel van fundraising een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van kinderen in gezinnen met achterstandssituaties. Karin Straus vertelt: “De zorg voor jonge kinderen in achterstandssituaties, in welke vorm dan ook, gaat ons als stichting enorm aan het hart. Een kind heeft er immers niet voor gekozen om in zo'n situatie terecht te komen. Elk jaar organiseren we als stichting een grootschalige fundraising: we nodigen vrienden, kennissen en zakenrelaties uit voor een congres, waarvoor ze entree moeten betalen. Een groot deel van de entreegelden schenken we vervolgens aan een goed doel, zoals de stichting Wils-kracht.”

Flore Brummans - oprichter en voorzitter van stichting Wils-kracht is bijzonder vereerd met de cheque. “We weten al een goede bestemming. Voor de opvang van vrouwen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld, hebben we het chalet Hotél de Botel. Hier kunnen de vrouwen in kwestie - onder permanente begeleiding van een maatje van de stichting Wils-kracht - op adem komen en werken aan een oplossing voor hun problemen. Maar, dit huis biedt 'slechts' plek aan zes mensen. Helaas, maar waar... in de praktijk blijkt dit veel te weinig. Hierdoor is de wens ontstaan een huis in te richten, als permanente opvang, hier in de regio. We hebben al een pand in Roermond op het oog. Een bijdrage van € 5000,- is hiervoor meer dan welkom.”

Naast de cheque, werden alle aanwezigen getrakteerd op taart. De aanwezige kids genoten op hun beurt van een ijsje.