Arno en Nick

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op maandag 22 september 2008.
Arno en Nick
Bron: Blog Kees van der Staaij

Vanmiddag ben ik thuis geïnterviewd door twee scholieren van de Driestar, Arno Boerefijn uit Stolwijk en Nick den Heijer, een plaatsgenoot uit Benthuizen. Arno en Nick zitten allebei in het vierde jaar - examenjaar- op het Driestar College in Gouda. Zij moeten een werkstuk maken over een ministerie. Daarbij past ook een interview met iemand uit de politiek.

Ze hadden het goed voorbereid en kwamen met veertien vragen over allerlei onderwerpen: waarom ik voor de SGP heb gekozen, hoe wij aankijken tegen het financieel beleid, wat er meer gedaan kan worden aan de bestrijding van criminaliteit, enz.

Het was een plezierig gesprek. Op mijn beurt heb ik hen aan het eind ook nog een paar vragen gesteld. Of zij nog een tip hadden voor de politiek? Zij noemden als voorbeeld de discussies rond de lesuren-normen. Je moet je niet alleen blindstaren op het aantal uren, maar ook kijken hoe ze worden ingevuld. Met bijvoorbeeld invallers kun je soms wel op papier je uren halen, maar in de praktijk is het soms gewoon toch een verloren les!