Stop geweld tegen hulpverleners!

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op donderdag 18 september 2008.

De algemene beschouwingen zitten er weer op. Over talloze onderwerpen is vandaag gesproken. Officieel is het een debat met de regering. Soms leek het bij de interruptiemicrofoons echter meer te gaan om louter het behagen van de kijkende en luisterende burgers in de huiskamers, dan om een daadwerkelijk inhoudelijk debat met het kabinet..

De immateriële punten kwamen in de beantwoording van de minister-president maar mager aan bod. Veel aandacht ging uit naar het financieel-economische beleid en de koopkrachtplaatjes. Een positief punt in het financieel-economisch beleid vind ik dat er stevig wordt gewerkt aan de vermindering van de staatsschuld. Een minpunt in het inkomensbeleid is, dat gehandicapten en chronisch zieken geen duidelijkheid werd geboden over een mogelijke financiële achteruitgang. Terwijl degenen die actief het tweeverdienerspad opgaan,door het kabinet nog eens extra worden gesteund. Dat is krom.

Van der Vlies heeft een motie ingediend op het onderwerp geweld tegen hulpverleners en gezagsdragers. We hebben de regering gevraagd nu eens met aansprekende en concrete voorbeelden van lik op stukbeleid te komen tegenover dergelijke daders! Dat is nodig voor het vertrouwen in de rechtsstaat, en voor het afschrikken van potentiële geweldplegers. De motie kreeg een positief onthaal!