Zomerreces

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op vrijdag 4 juli 2008.

Zomerreces! Na een lange vergaderdag werden vannacht - nog voor de klok van één uur - de laatste stemmingen afgewerkt. Allerlei records in aantallen debatten en ingediende moties zijn deze week weer gesneuveld. Maar nu is het dan zover. De komende tijd - als alles goed gaat - geen Kamervergaderingen meer. Fijn de tijd voor wat ontspanning, een goed boek lezen, thuis het onkruid tussen de tuintegels nu echt eens weghalen. En tijd om huiselijke beloftes na te komen: “Als papa reces krijgt, dan gaan we gelijk een grotere fiets voor je kopen…”

Op een laag pitje ga ik de komende weken nog wel met wat ‘kamerwerk’ door. Zo’n reces is namelijk ook weer een plezierige tijd voor doorgeschoven klusjes: gesprekken, mailtjes, artikelen, de laatste hand leggen aan een nota voor mijn iniatiefwetsvoorstel, etc.

Vanmorgen bijvoorbeeld een interessant gesprek gevoerd met een jurist over de voors en tegens van een rechterlijke uitspraak over Jehovah-getuigen die wegens hun bezwaren tegen bloedtransfusie geen toestemming kregen om kinderen te adopteren.

De echte ‘vakantie’ breekt thuis aan als over twee weken de schoolvakanties beginnen. Maar het prachtige weer geeft nu al gelijk volop het ‘zomergevoel’. Zomerreces betekent ook: minder weblogs! Mijn eerstvolgende weblog staat gepland voor D.V. vrijdag 11 juli.