Niet voortmodderen

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op donderdag 19 juni 2008.

Zoals zo vaak ook vandaag weer een zeer gevarieerd programma vandaag. Van een gesprek met de nieuwe ambassadeur van Bangladesh, via een debat over de arrestatie van cartoonmaker Nekschot, naar een debat over prostitutie en mensenhandel.

Het is inmiddels al weer het zoveelste debat dat we voeren over de gevolgen van de opheffing van het bordeelverbod. Telkens weer is de conclusie dat de legalisering van bordelen weinig goeds heeft gebracht. Helaas leidt dit kabinet en Kamer niet tot de conclusie dat we de weg van legalisering moeten verlaten! Het blijft voortmodderen. Een fundamentele verandering is en blijft geboden!

Zolang die omslag er niet komt, wil ik mij niettemin graag inzetten om binnen het bestaande kader de mogelijkheden om prostitutie tegen te gaan zoveel mogelijk te benutten. Een paar jaar geleden heb ik een motie aangenomen gekregen, waarin de regering wordt opgeroepen uitstapprogramma’s te stimuleren en mogelijk te maken voor prostituees die willen ‘breken’ met hun activiteiten. Helaas is hier door de gemeenten nog maar weinig invulling aan gegeven. Ik wil er vandaag dan ook op aandringen hier veel meer werk van te maken!