Wat nu?

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op maandag 16 juni 2008.

Wat nu? De Ieren hebben 'nee' gezegd tegen het Verdrag van Lissabon. Verwarring alom over de toekomst van dit Verdrag. Het komt er nu op aan om deze Ierse uitspraak serieus te nemen! Met kunstgrepen de Ieren proberen buiten spel te zetten, zou wel een heel slecht visitekaartje voor Europa zijn! Het lijkt mij nuttig om de minister-president eens te bevragen over de Nederlandse inbreng in dit 'hoe-nu-verder'-debat. Daarom heb ik het verzoek gedaan om morgen mondelinge vragen hierover te mogen stellen.

Afgelopen weekend zijn er ook een aantal belangwekkende partijcongressen geweest. Zo lag bij de ChristenUnie de vraag op tafel of nu wel of niet ruimte wordt geboden aan een homoseksueel samenlevende vertegenwoordiger. Er zijn aanscherpingen gekomen op het oorspronkelijke voorstel, waardoor aanvankelijk bezwaarden nu over de streep zijn getrokken. Wel blijft het nog steeds wat impliciet, waardoor diverse media de conclusie trokken, dat er toch ruimte geboden wordt voor homoseksueel samenlevende vertegenwoordigers.

Dit bevestigt mijns inziens het gelijk van oud-RPF-leider Leerling, die graag een duidelijker afwijzende stellingname had gezien: „Waarom zo moeilijk doen als het zo gemakkelijk kan?”