60 jaar Israel

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op dinsdag 10 juni 2008.

60 jaar Israël Ik heb het genoegen gehad om in de afgelopen tijd al meer dan eens bijeenkomsten bij te wonen om dit te vieren. Vorige week donderdag nog een mooie bijeenkomst, met prachtige orkest- en koormuziek, georganiseerd door Christenen voor Israël in de Bavokerk te Haarlem.

Vanavond hadden we als SGP een goed bezochte Israëlbijeenkomst in Leersum. Onder meer de ambassadeur van Israël Harry Kney-Tal en de directeur van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël, Ronny Naftaniel, voerden het woord. In de forumbespreking onder leiding van Richard Donk schoven ook Europarlementariër Belder en ik aan. Heel wat onderwerpen kwamen aan de orde: van de dreiging van Iran, tot de beeldvorming over het Midden-Oosten en de realiteit van de bijbelse beloften voor Israël.

Een fijne avond, die vooral ook in het teken stond van hartelijke verbondenheid met het volk en de staat van Israël. We sloten af met het zingen uit Psalm 122: “Bidt, met een algemene stem, Om vrede voor Jeruzalem, het ga hun wel, die u beminnen!”