Kinderen uit Zeeland, bedankt!

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op vrijdag 6 juni 2008.
Kinderen uit Zeeland, bedankt!
Bron: Blog Kees van der Staaij

Deze keer schrijf ik een stukje dat eigenlijk niet voor iedereen is bedoeld. Het is speciaal geschreven voor kinderen uit Zeeland.

In de afgelopen week heb ik vaak verrassingen aangetroffen in de post. Tussen de vele dikke rapporten en lange brieven zaten telkens weer prachtige, fleurige tekeningen van kinderen uit Zeeland! Tekeningen van schepen, van zee, van mossels. Bedankt daarvoor!

Ik heb goed begrepen dat jullie die tekeningen niet zomaar gestuurd hebben. Met deze tekeningen zeggen jullie meer dan in lange brieven staat. “Politiek, help alsjeblieft de mosselvissers!. Het gaat om de toekomst van de visserij, maar ook om de gezinnen, de kinderen. Wij willen met elkaar graag dat de mosselvisserij kan doorgaan!” Zo heb ik jullie tekeningen gelezen.

Als SGP staan wij helemaal achter die boodschap. We zijn kort geleden nog in Yerseke geweest om goed te luisteren naar de zorgen over de mosselvisserij. In Den Haag doen wij alles wat wij kunnen om voor de mosselvissers op te komen. Meneer Van der Vlies doet voor de SGP deze debatten. Het is bij hem zeker in goede handen. Hij is niet alleen het Kamerlid dat het langst in de Tweede Kamer zit, maar hij draagt ook als geen ander Zeeland en de mosselvissers een warm hart toe! Jullie tekeningen maken ons nog eens extra enthousiast om hiermee verder te gaan! Nogmaals: heel erg bedankt!