Tijd voor reces!

Met dank overgenomen van C.G. (Kees) van der Staaij i, gepubliceerd op vrijdag 25 april 2008.

Gisterenavond laat hadden we nog een flinke rij stemmingen over moties en wetsvoorstellen, en toen was het tijd voor het reces. De eerstvolgende vergadering van de Kamer is gepland op dinsdag 13 mei. Voorlopig dus even geen weblog!

De komende dagen staan er nog wel de nodige politieke activiteiten op de agenda. Zo ben ik vanmorgen bezig geweest met de voorbereiding voor lezingen. Vanavond hoop ik bij de SGP-jongeren in Nunspeet een verhaal te houden over de houding tegenover de Islam. De afgelopen week is er weer genoeg stof voor bespreking aangeleverd: de discussie over de burka, een - helaas afgewezen - SGP-motie om geen ontwikkelingsgeld in Afghanistan te besteden aan de bouw van moskeeën.

Morgenavond mag ik voor de Friese SGP-Jongeren in Drachten iets vertellen over de vraag hoe veilig Nederland is.

Daarnaast zijn er ook nog feestelijke jubilea te vieren. Morgenmiddag is er in Putten een bijeenkomst ter herdenking van het 90-jarig bestaan van de SGP. Maandagavond in Amsterdam de eerste bijeenkomst ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de staat Israël. Kortom: al vergadert de Kamer voorlopig niet, van verveling heb ik voorlopig geen last.

Maar vanaf Hemelvaartsdag hoop ik de politiek echt even een weekje op afstand te zetten!